skip to Main Content

”Δεν κλείνουν έτσι απλά τα θέματα που αφορούν θεσμική εκτροπή” – Άρθρο Κώστα Σκανδαλίδη στα ΝΕΑ

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο φως το σκάνδαλο της υποκλοπής του τηλέφωνου του Νίκου Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός προσπαθούν να κλείσουν άρον άρον το θέμα. Επειδή προφανώς νιώθουν ένοχοι και έκθετοι. Και το επιχειρούν με κάθε κόστος για τους θεσμούς, την διαφάνεια και την δημοκρατία. Αφού ουσιαστικά παραμέρισαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφού υποβάθμισαν το ρόλο της ΑΔΑΕ τελείωσαν μέσα σε ελάχιστες μέρες και με συνεδριάσεις- παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα χρησιμοποιούν όλα τα μέσα επικοινωνίας που μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για να αποδείξουν ότι το θέμα είναι αδιάφορο για τους πολίτες που έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν και προβλήματα να λύσουν. Στην υπηρεσία τους οι συνήθως πρόθυμοι και εμβριθείς αναλυτές ανέλαβαν εργολαβικά να μειώσουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να τον εμφανίσουν μονοθεματικό και εμμονικό. Και στο επιστέγασμα έρχονται οι δημοσκοπήσεις που φυσιολογικά μετά από τέτοια επικοινωνιακή καταιγίδα εμφανίζουν την κοινή γνώμη να θεωρεί πιο σημαντικά τα τεράστια βιοτικά προβλήματα και να θέτει σε υποδεέστερη θέση το θέμα. Έτσι θεωρούν ότι πέφτει οριστικά η αυλαία. Έκλεισε το θέμα. Πάμε παρακάτω…

Αμ δε.. Ούτε έκλεισε το θέμα, ούτε πάμε παρακάτω. Δεν κλείνουν έτσι τα θέματα που αφορούν θεσμική εκτροπή, αδιαφανείς και σκοτεινούς μηχανισμούς, έκνομες παραβιάσεις ατομικών δικαιωμάτων. Η συνέχεια ήδη απασχολεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη που ασφαλώς θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν είναι αποδεκτό η Κυβέρνηση να βάζει σιωπητήριο στους συνταγματικά κατοχυρωμένους θεσμούς και τις διαδικασίες και να πιστεύει ότι δεν θα εισπράξει τα επίχειρα των πράξεών της.

Κατηγορούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για μονοθεματική πολιτική. Αποσιωπούν το γεγονός των σοβαρών προτάσεων που συνεχώς καταθέτει και που κάποιες απ’ αυτές εκ των υστέρων της ανακαλύπτει η Κυβέρνηση. Αποσιωπούν το γεγονός ότι στη ΔΕΘ εμφανίστηκε με ολοκληρωμένο αφήγημα όχι μόνο για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά κυρίως για τις προγραμματικές κατευθύνσεις και επιλογές του Κινήματος.

Δεν χρειάζεται να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα καθημερινά αδιέξοδα των πολιτών όταν η δική τους αδιέξοδη πολιτική αν δεν τα δημιουργεί τα οξύνει συνεχώς. Για τις εκατοντάδες των προϊόντων που από σήμερα παίρνουν ξανά ανατιμήσεις, για το χειμώνα που έρχεται αφόρητος, για το 20% των νοικοκυριών που τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η ευθύνη της Κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί είναι τεράστια.

Αυτό που δεν έχουν κατανοήσει οι κυβερνώντες, όπως ακριβώς δεν το είχαν κατανοήσει οι προηγούμενοι απ’ αυτούς λαϊκιστές, είναι ότι ο τρόπος που κυβερνούν την χώρα δεν προσβάλλει μόνο την Δημοκρατία αλλά δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα καθημερινά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Ότι Δημοκρατία και Ευημερία είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Όσο για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων όσοι επενδύουν στην εικόνα μιας στιγμής που εξελίσσεται η επικοινωνιακή καταιγίδα όλων των μέσων που διαθέτει η Κυβέρνηση ας μην βιάζονται. Ο δρόμος στις εκλογές επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search