skip to Main Content

Συνέντευξη στο Ρ/Σ «ALPHA 9.89»στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.


ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:
Να καλημερίσω τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, πρώην Υπουργό Εσωτερικών και υποψήφιο τώρα στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Καλημέρα κ. Σκανδαλίδη.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Να είσαι καλά, καλημέρα.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι έγινε, κλείσατε την Πανεπιστημίου χθες έμαθα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ήταν μια έκπληξη και για μένα, έτσι πολύ ευχάριστη.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έτσι είναι, όταν μυρίζει εξουσία έρχονται και οι ξεχασμένοι.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντάξει, εγώ έχω …
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι εντάξει.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και μια παράδοση στις συγκεντρώσεις μου.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχετε μια παράδοση, αλλά μη μου πείτε ότι δεν το βλέπετε αυτό το φαινόμενο.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι ένα ρεύμα…
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Το ρεύμα είναι ή οι κολαούζοι της εξουσίας κ. Σκανδαλίδη;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, δεν μπορεί να είναι χιλιάδες άνθρωποι κολαούζοι της εξουσίας. Είδα απλούς ανθρώπους που κλαίγανε, που σε χαιρετούσαν, σε αγκαλιάζανε και σε φιλούσαν, δεν νομίζω ότι αυτοί είναι κολαούζοι της εξουσίας. Ήταν άνθρωποι από τις γειτονιές της Αθήνας …
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δεν μιλώ για όλους έτσι, για το όνομα του Θεού.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και είναι και οι κολαούζοι της εξουσίας, πολλοί είναι κολαούζοι της εξουσίας, όπως σε κάθε εξουσία, εξάλλου μην ξεχνάτε ότι εγώ μίλησα για καλαμοκαβαλάρηδες πρώτη φορά.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Και τώρα μιας και το θίγετε τι θα κάνετε ακριβώς για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω, ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει πράγματα, που είναι πάρα πολύ σημαντικά. Δηλαδή έχει πει παραδείγματος χάρη, πρώτον, ότι όλες οι θέσεις του δημοσίου θα γίνονται με διαδικασίες αξιοκρατικές και δημόσιες.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κύριε Σκανδαλίδη, έχετε ακούσει κανέναν υποψήφιο Πρωθυπουργό να λέει κάτι διαφορετικό;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, δεν το έχει πει κανείς μέχρι τώρα αυτό.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ποιο;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό που σας λέω τώρα.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα τι λέτε τώρα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό που σας λέω τώρα, μιλάει για τις πολιτικές θέσεις, δεν μιλάει για τις προσλήψεις. Κατ’ αρχήν το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε το ΑΣΕΠ όπως ξέρετε, μπορεί να άφησε παράθυρα που πρέπει να κλείσουν και που τα έκλεισε μετά πολύ αργά και ήταν λάθος του που τα έκλεισε αργά.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Το ΑΣΕΠ κ. Σκανδαλίδη ήταν ένας καταπληκτικός τοίχος που χτίστηκε και γέμισε παράθυρα.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Με συγχωρείτε, να ολοκληρώσω. Όχι, δεν γέμισε παράθυρα, ήρθαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αλλά αυτά τα παράθυρα είπε ο Παπανδρέου ότι θα τα κλείσει ερμητικά, πρώτον.
Δεύτερον, μιλάει για τις πολιτικές θέσεις εξουσίας, για τους Προέδρους Οργανισμών, για τα Διοικητικά Συμβούλια, ακόμα και για τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων, ότι αυτό θα γίνεται μέσα από δημόσιες διαδικασίες, ότι θα υπάρχει δημόσια αξιολόγηση των στελεχών που προορίζονται γι’ αυτές τις θέσεις. Κι αυτό το πράγμα είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Το τρίτο που έχει πει είναι, ότι θα καταργήσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς που γίνονται με Επιτροπές, για να παίρνουν απλά μισθούς ορισμένοι άνθρωποι και να κάθονται. Αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα.
Αν αυτά από την πρώτη ημέρα γίνουν πράξη, θα πνεύσει άλλος άνεμος στη Διοίκηση της χώρας και στη διακυβέρνηση. Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι, υπάρχει δυνατότητα να γίνουν από την πρώτη ημέρα αυτά;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Βεβαίως, γιατί, αφού θα διοριστούν από την αρχή Επιτροπές, Σύμβουλοι Υπουργών, διαδικασίες, Γενικοί Γραμματείς, Πρόεδροι Οργανισμών, τα πάντα θα γίνουν από την αρχή, αυτό είναι φανερό, έτσι γίνεται συνήθως.
Λοιπόν, αυτή είναι μια διαδικασία, η οποία αντί να αποφασίζει ο Υπουργός ή το κάθε στέλεχος ποιους κολλητούς του θα πάρει, θα αποφασίζετε μέσα από διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες. Εγώ θυμάμαι όταν είχα πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών, όλοι μου κάνανε παρατήρηση γιατί δεν άλλαξα τους Περιφερειάρχες, γιατί κάθε Υπουργός Εσωτερικών που πήγαινε άλλαζε όλους τους Περιφερειάρχες για να βάλει δικούς του.
Αλλά το ερώτημα δεν είναι να βάλεις απλά τους δικούς σου, αν κάνουν τη δουλειά τους ή όχι. Θέλω να πω, ότι αυτό τώρα δεν θα εξαρτάται από τον Υπουργό, γιατί τότε εξαρτιόταν από τον Υπουργό, θα εξαρτάται από μία δημόσια διαδικασία. Αυτό δεν είναι μια μεγάλη αλλαγή;
Λέω ένα παράδειγμα. Δεν θα πηγαίνει παραδείγματος χάρη ένας Γενικός Γραμματέας, ένας που δεν θα έχει πάρει καν πτυχίο ας πούμε. Θέλω να πω ότι αυτά είναι πράγματα που αφαιρούν την προσωπική δυνατότητα που έχει ο πολιτικός να «τακτοποιηθεί» τους κολλητούς και τους ημετέρους και θα πάει σε μια άλλη διαδικασία που θα είναι πολύ πιο διαφανής και θα μπορεί να την κρίνει και ο κάθε πολίτης.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κύριε Σκανδαλίδη, επειδή περάσατε και από το Υπουργείο Εσωτερικών και ξέρετε και από πρώτο χέρι το θέμα των stage. Υπήρξαν λάθη, έτσι;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Βεβαίως.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Υπήρξαν λάθη τα οποία αφορούν και τις δικές σας κυβερνήσεις, έτσι;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Βεβαίως.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι ακριβώς θα κάνετε τώρα και για να αποκαταστήσετε κάποια λάθη, δηλαδή κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι έξι χρόνια με stage θα δοθεί μια λύση μονιμότερη; Και τι θα κάνετε από εδώ και πέρα, θα συνεχίσετε να κρατάτε τα stage και στο δημόσιο, το οποίο είναι το απαράδεκτο του πράγματος;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι. Κατ’ αρχήν τα stage δεν μπορεί να είναι στο δημόσιο.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα είναι, βασικά τώρα έχουν καταλήξει να είναι μόνο στο δημόσιο.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ναι – ναι, τα stage δεν μπορεί να είναι στο δημόσιο, πρώτον. Να σας πω κάτι ιστορικά έτσι για να ξέρετε. Όταν ξεκινούσαν τα stage ήταν κάποια χρήματα που βρέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μπορούσαν να καλύψουν τότε στο Β’ και το Γ’ ΚΠΣ θέσεις απασχόλησης ευκαιριακά ορισμένου χρόνου και ταυτόχρονα να υπάρχει και μία επιμόρφωση και δεξιότητα στα άτομα που προσλαμβανόντουσαν.
Αυτά τα χρήματα η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν ήταν μόνιμες θέσεις δεν τα έδινε, θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές και αυτά. Δεν τα έκανε το ελληνικό κράτος τότε, γιατί πήγαινε για την ΟΝΕ, μετά γιατί τα παράτησε και αυτό ήταν και ένα λάθος δικό μας γιατί έπρεπε πάση θυσία να βρει τους πόρους.
Ο κ. Παπανδρέου τώρα λέει το εξής. Ότι όπως λέει για τους νέους που πιάνουν δουλειά σε οποιοδήποτε ιδιωτικό τομέα, γιατί μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα, θα καταργηθούν στο δημόσιο, δεν θα υπάρχει stage στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνονται ολονών οι ασφαλιστικές εισφορές από το κράτος με περιοδικό τρόπο.
Είχαμε καταθέσει συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή που μάλιστα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έφερε τη δαπάνη που δεν ήταν καθόλου απαγορευτική, δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλη.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό που λέμε, ότι όποιοι τελειώνουν τα λύκεια ή τα πανεπιστήμια μπορούν να πιάνουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με πληρωμένες ασφαλιστικές εισφορές από το δημόσιο κλιμακωτά για 4 χρόνια, αυτό είναι μια διέξοδος που θα εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα τέτοιων ορισμένου χρόνου εργασιών, καταλάβατε;
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω, ότι αυτή είναι μια καθαρή λύση. Όχι στο δημόσιο, μόνο στον ιδιωτικό τομέα, πληρωμένο για 4 χρόνια από το κράτος το ασφαλιστικό θέμα, να μπορούν να αποκτούν δεξιότητες οι άνθρωποι και να μπούνε στην αγορά εργασίας με ένα διαφορετικό τρόπο.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μισό λεπτό και μ’ αυτούς που είναι τώρα σε καθεστώς stage, τι θα κάνετε;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό, θα πρέπει να κριθούν με βάση τους θεσμούς που δουλεύουν και αν εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό δεν μπορεί να το κρίνει, να σας το πω εγώ τώρα, γιατί άλλη μια φορά που είχα βγει στα ραδιόφωνα παραμονές του 2004 το πληρώσαμε, γιατί είχα την τόλμη να βγω και να πω, ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα διορίσει 280.000 συμβασιούχους, θυμόσαστε. Και ο Καραμανλής κορόιδεψε τότε τον κόσμο.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Το ξαναλέτε τώρα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ το ξαναλέω τώρα, είναι 400.000 τώρα, 350.000. Δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα βγει να πει, ό,τι υπάρχει ως σύμβαση γίνεται αμέσως μόνιμος υπάλληλος, διότι είναι σαν να τροφοδοτείς το κράτος, διαλύεις οποιαδήποτε δυνατότητα προγραμματισμού στο κράτος.
Τι θα προσλαμβάνεις μετά νοσηλευτικό προσωπικό και το ένα και το άλλο, όταν το κράτος χρειαστεί να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει τα επόμενα 10-15 χρόνια για μια διαδικασία που δεν είναι σωστή;
Θέλω να πω όμως, ότι ό,τι εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει οπωσδήποτε μέσα από τη νομοθεσία να διοριστούν κανονικά, δηλαδή να διοριστούν, υπάρχει νομοθεσία που πριμοδοτεί την χρονοϋπηρεσία ας πούμε κλπ.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχετε κάποια εκτίμηση γιατί περίπου αριθμό συμβασιούχων μιλάμε;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, μα τόσους που διορίσανε …
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αντιλαμβάνομαι, δεν ζητάω ακριβές νούμερο, αλλά τάξη μεγέθους. Από αυτές τις 400.000 ας πούμε;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτή η Κυβέρνηση κατάφερε να μην μπορεί κανείς πια να μετρήσει αυτά τα πράγματα. Πρέπει να πάει στην Κυβέρνηση να δει τι γίνεται σε κάθε φορέα, να μαζέψει το υλικό, διότι το κράτος διαλύθηκε απ’ αυτή την παντελώς παλαιοκομματική και πελατειακή σχέση που διαμόρφωσε αυτή η Κυβέρνηση.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Τώρα έχετε την αίσθηση κ. Σκανδαλίδη, ότι έχει παγιωθεί το σκηνικό ενόψει των εκλογών, δηλαδή παίζονται ακόμα πράγματα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, κανένας εφησυχασμός δεν μπορεί να υπάρχει, η κάλπη είναι σαν την έγκυο γυναίκα. Είναι φανερό ότι η αυτοδυναμία κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο εφικτή, έρχεται πιο κοντά.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ποιο κοντά έρχεται;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω ότι έρχεται πιο κοντά. Τώρα από εκεί και μετά έχουμε μπροστά μας 10 μέρες, πρέπει να πείσουμε το λαό όχι μόνο για τη νίκη μας, αλλά κυρίως για την επόμενη μέρα, αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα κατά τη γνώμη μου. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι διασφαλισμένη …
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Η οποία επόμενη μέρα …
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια διαφορετική μέρα.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχει περίοδο χάριτος;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εάν η εικόνα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να είναι μετά απ’ όλα αυτά που λέει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ήταν μια συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει ούτε μία ώρα ανοχή. Εάν όμως από την πρώτη μέρα αυτά που λέγαμε προηγούμενα για το κράτος, τη λειτουργία του, τον τρόπο διακυβέρνησης, την επαφή με το λαό γίνει από την πρώτη μέρα, πνεύσει άλλος αέρας, ο ελληνικός λαός επειδή γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη ο τελευταίος άνθρωπος στο καφενείο ενός χωριού καταλαβαίνει τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα στηρίξει γιατί θα πιστέψει ότι ανοίγει πραγματικά ένας καινούργιος δρόμος.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, εδώ ισχύει χίλια τοις εκατό.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή εσείς ποιες 2-3 κινήσεις που θα γίνουν ας πούμε από την πρώτη στιγμή θεωρείτε ότι θα δώσουν ένα καθαρό μήνυμα και ένα καθαρό σήμα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κατ’ αρχήν ακόμα και στην εισοδηματική και στην κοινωνική πολιτική του προϋπολογισμού του 2010, που είναι πάρα πολύ δύσκολος, θα πρέπει οι προτάσεις που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου για τις πρώτες 100 μέρες να γίνουν πράξη.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτά που είπε για την τόνωση της αγοράς για την αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό, για το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο …
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τώρα με συγχωρείτε κ. Σκανδαλίδη, επειδή είστε άνθρωπος ο οποίος δεν λέτε παραπανίσιες κουβέντες …
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ποτέ δεν λέω.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εάν δοθεί αύξηση 1,5% – 2% …
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακριβώς αυτό θέλω να σας πω, ότι μπορεί η εισοδηματική πολιτική να είναι στενή με την έννοια ότι δεν μπορεί να είναι πολύ ανοιχτή. Όμως πρέπει να σας πω, ότι μια αναδιανομή θα ξεκινήσει από την αρχή και τι το συνθέτει αυτό; Το συνθέτει οι αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, το συνθέτει το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο που είναι μεγάλη ελάφρυνση στο οικογενειακό εισόδημα σε σχέση με τις αυξήσεις που θα γινόντουσαν με βάση το τι γίνεται κάθε χρόνο, το συνθέτει το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για τους μη έχοντες, το συνθέτει η λύση του προβλήματος των δανειοληπτών, το συνθέτει η αλλαγή το ΤΕΙΡΕΣΙΑ που θα απαλλάξει από τον βραχνά χιλιάδες επιχειρήσεις πολύ μικρές που βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού, το συνθέτει η ίδια η φορολογική μεταρρύθμιση που θα ελαφρύνει ακόμα περισσότερο τα βάρη στις ασθενέστερες τάξεις. Όλα αυτά μαζί συνιστούν ένα ξεκίνημα μιας αναδιανομής.
Όταν ρωτήθηκαν οι πολίτες μετά τη Θεσσαλονίκη, αν συνιστά μια προοδευτική πρόταση η πρόταση Παπανδρέου, είπαν, σε μεγάλη πλειοψηφία ναι και μάλιστα το 65% της βάσης του Συνασπισμού είπε ότι είναι σε προοδευτική κατεύθυνση, γιατί ακριβώς αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες. Αυτό είναι το ξεκίνημα, είναι η αρχή, είναι οι 100 μέρες.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μιας και το είπατε και επειδή είστε ο μόνος που το λέει με τόσο καθαρό τρόπο τώρα που είμαστε κοντά στις εκλογές, είσαστε ο μόνος που λέτε, ότι ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία θα καλέσουμε το Συνασπισμό για συνεργασία. Ισχύει αυτό ακόμα ή έχει ατονήσει;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακούσατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει αλλάξει γνώμη; Μέχρι και πρόσφατα στις συνεντεύξεις του το λέει.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έχει σημασία και πως το λέει ο καθένας.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Έχω την εντύπωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου την επομένη των εκλογών θα σημάνει προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων για μια διακυβέρνηση διαφορετική και θα ζητήσει σε όσες απ’ αυτές θέλουν να μπουν στη διεύρυνση της πολιτικής βάσης στην άσκηση της εξουσίας, να μπούνε.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μάλιστα. Καλή επιτυχία.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search