skip to Main Content

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΕΝΝΑ»

ΣΤH ΕΚΠΟΜΠΗ:  «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ:

·           ΜΑΓΔΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

·           ΣΤΡΑΤΗ ΛΙΑΡΕΛΛΗ

                                                          

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μας κάνει την τιμή -και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ- να είναι μαζί μας ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος από πιτσιρικάς στο ΠΑΣΟΚ, από τα ιστορικά στελέχη, ο Κώστας ο Σκανδαλίδης. Όπου εδώ ας μου επιτραπεί ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος να πω ότι εμένα δεν με εξέπληξε για τη στάση που έχει κρατήσει, διαφορετικά δεν θα ήταν ο Σκανδαλίδης που ήξερα.

                        Ήταν μια τίμια και παλικαρίσια στάση την οποία κράτησε. Κύριε Σκανδαλίδη καλημέρα  σας.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καλημέρα σας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και να σας πω γιατί αυτό το πράγμα;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, να σας πω γιατί; Εμένα δεν μου αρέσουν οι γλείφτες κ. Σκανδαλίδη. Στη δημοσιογραφία, στη ζωή, στην πολιτική. Οι γλείφτες της Νέας Δημοκρατίας, οι γλείφτες του ΠΑΣΟΚ, οι γλείφτες του ΚΚΕ, του Συνασπισμού, του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Εσείς δεν γλείψατε κατουρημένες ποδιές. Ούτε πήγατε να φάτε εκεί που φτύνατε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ούτε το έχω κάνει ποτέ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το κάνανε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ λέω δεν το έχω κάνει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι. Όλα τα στελέχη περιμένανε τις δημοσκοπήσεις να δούνε που γέρνουν, Παπανδρέου ή Βενιζέλο, για να τοποθετηθούν.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Και μετά από 40 μέρες κατέληξαν.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και μετά από 40 μέρες εντονότατου προβληματισμού κατέληξαν.  

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Έμαθαν τον Γιώργο και τον Βαγγέλη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τα ρίξατε εσείς και καλά κάνατε. Κάποιοι δεν σας πίστεψαν εκτός ΠΑΣΟΚ και δικαίωμα τους. Και έχουν πολλούς λόγους να μη σας πιστέψουν. Γιατί είναι πρόβλημα σας, ως ΠΑΣΟΚ, δεν είναι δικό τους.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Προφανώς.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εκείνο το οποίο όμως μου έκανε εντύπωση είναι η υποκρισία η τεράστια, που λέγανε «τα είπε πολύ ωραία ο Κώστας». Και θα ψηφίσουν ή Βαγγέλη ή Γιώργο.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Όχι, το πιστεύουν, τον χειροκροτούν και μετά πάνε στην ταβέρνα με τον Παπανδρέου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι σαν κι αυτό που λέει η απατημένη σύζυγος στο σύζυγο μόλις τον πιάνει με την πιτσιρίκα. «Ρε Μήτσο, μαζί τρώμε και πίνουμε και αλλού πάμε και το δίνουμε Μήτσο μου;» Έτσι είναι κυρία μου. Έτσι είναι καταλάβατε; Οι Μήτσοι φταίνε. Τώρα, δεν είναι μικροί, μεγάλοι είναι οι Μήτσοι.

                        Καλώς ορίσατε κ. Σκανδαλίδη.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Να ‘στε καλά.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όφειλα να τα πω αυτά γιατί ο δημοσιογράφος αν δεν έχει άποψη και είναι ξέρετε ρωτάει η κοινωνία είναι αυτά που θέλει να ρωτήσει ο ίδιος. Το έχω ακούσει αυτό και το σιχαίνομαι!!!

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, το ΠΑΣΟΚ που θα πάει στην κάλπη είναι το ΠΑΣΟΚ της ήττας, αυτό που έχασε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και άρα, ακόμα δεν μπορεί ξαφνικά να γίνει όπως είπα χθες μια εσωτερική έκρηξη, να απεγκλωβιστούν τα μέλη του από τα στεγανά και τα εσωκομματικά χαρακώματα. Δεν γίνεται αυτό εύκολα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα μας τα πείτε. Έχουμε πολλά ερωτήματα.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αλλά, αγάλι  -αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε πολλά ερωτήματα. Θέλω να μου πείτε αν μετανιώσατε καθόλου για τη διαδικασία αυτή, αν κοιμόσαστε ήσυχος, αν τη Δευτέρα 12 του μηνός εσείς θα είστε στο ΠΑΣΟΚ, αν θα είναι άλλοι. Πόσοι θα μείνουν, πόσοι θα φύγουν. Την ίδια στιγμή ο πατέρας Ιωάννης από το Νυμφαίο -παπαδοπαίδι είναι και ο Κώστας Σκανδαλίδης- αυτή την ώρα ένα βαθμό θερμοκρασίας και χιονίζει.

Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Καταπληκτική εικόνα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στο Νυμφαίο που χαρακτηρίστηκε από τα 10 θαύματα της Ευρώπης. Το εκπληκτικό Νυμφαίο.  

Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Πανέμορφο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όμως πριν ξεκινήσουμε την κουβέντα  με τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Σκανδαλίδη, θα ήθελα να πάμε μέχρι το Κιλκίς. Γιατί κ. Σκανδαλίδη, αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Δεν έχει σημασία αν έχουμε ένα δεύτερο κρούσμα μέσα σε λίγες μέρες και είναι με έναν πολιτευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αυτή τη φορά, την προηγούμενη βδομάδα με έναν πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας.

                        Τέτοια περιστατικά έχουμε και με πολιτευτές και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τι; Αυθαιρεσίας. Που όταν ένα αστυνομικό όργανο πάει να κάνει τη δουλειά του, κάνει το σφάλμα να αντιληφθεί ότι πρόκειται ή για βουλευτή ή για πολιτευτή. Και τότε ….

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Είναι το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αρχίζει αυτό, το «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;» Να θυμηθούμε τι έγινε και αμέσως μετά θα πάμε να μας πει η Αλεξάνδρα μαζί με τον συνδικαλιστική αστυνομικό από το Κιλκίς. Να θυμηθούμε.

Προβολή ρεπορτάζ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να φύγουμε από το Κιλκίς, να επιστρέψουμε εδώ στα δικά μας. Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχει μια λογική, η οποία λέει ότι αυτός ο οποίος έχει την αναγνωρισιμότητα ή νομίζει ότι έχει τη δυνατότητα, να χειρίζεται την εξουσία προς όφελος του, μάλλον τη δυνατότητα που του δίνει ο οποιοσδήποτε χώρος εξουσίας, το οποιοδήποτε κέντρο εξουσίας προς όφελος του.

                        Αυτό συμβαίνει κατά κόρον από συναδέλφους μου δημοσιογράφους, οι οποίοι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και τροχονόμους, με αχαρακτήριστες και απαράδεκτες συμπεριφορές. Το λέω πρώτος εγώ, ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και δυστυχώς συμβαίνει με όσους είναι κοντά στην εξουσία. Με αχαρακτήριστες και απαράδεκτες συμπεριφορές. Εγώ είπα το περιστατικό.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κύριε Παπαδάκη, εγώ τον άνθρωπο δεν το ξέρω και δεν μπορώ να πάρω θέση σε αυτά, αλλά τι εξουσία έχει ένας πολιτευτής;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι λέτε; Να σας πω εγώ στην πατρίδα σας. Στην Κω εσείς είστε ίνδαλμα.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντάξει, αλλά ….

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα μη μου λέτε, έχετε εξασφαλίσει εν ζωή ακόμα 5 δρόμους τουλάχιστον. Οδός Κώστα Σκανδαλίδη τουλάχιστον εν ζωή 5.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δηλαδή επειδή ήταν την προεκλογική περίοδο δημόσιο πρόσωπο σημαίνει ότι συνεχίζει να είναι;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμία απολύτως εξουσία. Τι αισθάνονται ότι έχουν.

Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Ή, νομίζουν ότι είναι.

Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχει ψυχολογική.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δηλαδή θέλω να διαπιστώσω ότι εκτός από τους καλαμοκαβαλάρηδες της εξουσίας, υπάρχουν και οι καλαμοκαβαλάρηδες χωρίς εξουσία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σαφώς.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μιας, ας πούμε, νοούμενης εξουσίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μα δεν είδατε πως για παράδειγμα τις τύχες του 38% του ελληνικού λαού προσπάθησαν κάποιοι στο κόμμα σας να διαχειριστούν; Αυτή δεν είναι μια αυθαίρετη προσέγγιση και αυθαίρετη μεταχείριση τόσων ανθρώπων, εκατομμυρίων ανθρώπων;

                        Εγώ το φέρνω στο κόμμα το δικό σας. Ο ένας νομίζει ότι είναι δικό του το κόμμα και λέει τα δικά του, ο άλλος νομίζει ότι το έχει κληρονομήσει. Λένε μεταξύ τους, δεν τα λέω εγώ. Έτσι είναι. Αυτά είναι που είπε ο κ. Παπανδρέου για τον Βενιζέλο και ο κ. Βενιζέλος για τον κ. Παπανδρέου. Και όλα αυτά στις πλάτες του 38% που σας ψήφισαν.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει από μια πολύ δύσκολη περίοδο, πάρα πολύ δύσκολη, πρέπει να το ομολογήσω.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα βγει από αυτή τη δύσκολη περίοδο κ. Σκανδαλίδη;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Θα βγει. Εγώ έχω εμπιστοσύνη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πως κ. Σκανδαλίδη, στις 12 του μηνός θα βρεθεί; Αφήστε τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Κουκουλόπουλος πως θα βρεθεί με τον Χρήστο Παπουτσή, ο Πάρης Κουκουλόπουλος με τον Χρήστο Παπουτσή, όταν μεταξύ τους όχι δεν θέλουν να βλέπονται σε προσωπικό επίπεδο, οι άνθρωποι μια χαρά είναι, και συγνώμη που χρησιμοποιώ τα ονόματα αλλά είναι δυο στελέχη πρώτου μεγέθους, αξιοπρεπείς καθ’ όλα, με ιστορία, όπου όμως αυτή τη στιγμή έχουν σχέση που κάθε άλλο παρά τους επιτρέπει να είναι στο ίδιο κόμμα;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω ότι και άλλες φορές περάσαμε από τέτοιες εντάσεις, αλλά το ΠΑΣΟΚ πάντα έχει τη δυνατότητα αυτή να ενώνεται μετά, ξανά το πρόβλημα. Είναι το τραύμα που περνάει κάτω στη βάση. Αυτό είναι το πρόβλημα.

                        Δηλαδή συνήθως τα στελέχη, όλοι μας, για να μην εξαιρέσω τον εαυτό μου, που έχουν μια δυνατότητα να μιλάνε, να δίνουν μια μάχη και μετά να ξαναβρίσκονται μαζί κλπ., γιατί ξέρετε ότι αυτή η ιστορία της κομματικής εξουσίας που δεν είναι τόσο ίδια με αυτή της κυβερνητικής που είχαμε το ’96, έχει και αυτή τις δικές της μονομανίες και τις δικές της αν θέλετε αλλοτριώσεις.

                        Αλλά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι όλοι αυτοί, τα στελέχη αυτά, ιδιαίτερα αυτά που έχουν διαδρομή μεγάλη και είναι σοβαρά άτομα, μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Το θέμα είναι ότι ο διχασμός στη βάση μας αν περάσει θα είναι πολύ άσχημο πράγμα.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Ναι, αλλά αυτή η συζήτηση έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Πέρασε αλλά έχει περάσει πώς; Έχει περάσει με την έννοια ότι πας εκεί και σου λένε «με ποιον είσαι; Με τον Παπανδρέου ή με τον Βενιζέλο;»

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό είναι, ναι. Έτσι.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Με ποιον είσαι; Και αν δεν είσαι…. Μιλάω τώρα για κάποια στελέχη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και εσάς σας αμφισβήτησαν κ. Σκανδαλίδη. Λαγό σας χαρακτήρισαν. Ξέρετε τι είπαν; «Έλα μωρέ, λαγός είναι». Και μάλιστα είπαν «λαγός του Παπανδρέου είναι, του Γιώργου. Να δεις που θα σπάσει υπέρ του Βενιζέλου». Είπαν ο Βενιζέλος θα βγει. Και μετά είπαν ο Παπανδρέου. Θα παραμείνετε μέχρι το τέλος, μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι δυνατόν; Αυτό που φημολογείται είναι αδιανόητο. Και φαντάζομαι ότι αυτοί που διασπείρουν αυτές τις φήμες οι άνθρωποι είναι πραγματικά απαράδεκτοι, να μη πω καμία πιο βαριά κουβέντα, έτσι; Δεν είναι δυνατόν. Τι κάνουμε δηλαδή εμείς μεταξύ μας; Δεν κατάλαβα. Παίζουμε τις κουμπάρες;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Να ρωτήσω;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είμαστε σε μια παράταξη που είναι πλειοψηφική, που έχει δύναμη. Είναι δυνατόν, να παίζουμε τις παίζουμε;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Αυτό που είπε ο Γιώργος ξέρετε ότι κυκλοφορεί. Εγώ θα το ρωτήσω αλλιώς. Αυτή τη στιγμή γυρίσατε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος σας αγκάλιασε, τις ιδέες σας τις αγκάλιασε και δείχνει ότι προτιμάει έναν από τους άλλους δυο.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Άσε , να δούμε την Κυριακή.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Γιατί δεν το καταγράψατε αυτό και να πείτε «εγώ προσπάθησα να μπολιάσω κάτι άλλο, η πόλωση δεν με αφήνει και δεν κατεβαίνω»;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Γιατί η παρουσία η δικιά μου την επόμενη μέρα είναι η πιο κρίσιμη ίσως συνιστώσα της πορείας του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ποσοστό που θα πάρω, θα είναι ίσως ο καταλύτης στην επόμενη εξέλιξη ανεξάρτητα από το μέγεθος του. Μακάρι να είναι όσο γίνεται πιο ψηλό. Γιατί οι θέσεις που έχω προβάλει, είναι αυτές που ενώνουν όλο το ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γεγονός.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και γιατί η πολιτική που ακολουθώ είναι πολιτική μιας λογικής, είναι πολιτική μιας ψυχής που βγαίνει από το ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτική μιας προοπτικής για την παράταξη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ναι. Δεν σας λένε Παπανδρέου όμως, ένα το κρατούμενο, σας λένε Σκανδαλίδη.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντάξει, αυτό είναι ….

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι να κάνουμε; Είναι  ο εαυτός του.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ούτε Βενιζέλο με λένε, ούτε Μπακογιάννη, ούτε Μητσοτάκη, ούτε τίποτα από αυτά.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Αν από αυτούς τους μεσαίους και από τον τρίτο πόλο, έστω 2-3, έρχονταν και στήριζαν τη δική σας υποψηφιότητα, θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το επιδιώξατε αυτό δηλαδή; Κάνετε επαφές;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, ποτέ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πήρατε τηλέφωνο την κα Διαμαντοπούλου για παράδειγμα να της πείτε «Άννα γεια σου, ο Κώστας είμαι»;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι. Τηλέφωνο μπορώ να κάνω για άλλα θέματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι «τι κάνεις, καλά σπίτι;» Όχι κοινωνικές.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μιλάω με όλους όπως ξέρετε. Και με τον κ. Παπανδρέου και με τον κ. Βενιζέλο έχω άριστες σχέσεις, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε έχω τερματίσει ποτέ τις προσωπικές μου σχέσεις με τους ανθρώπους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτοί βέβαια θα θέλανε να έχετε πολύ καλύτερη σχέση.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντάξει, αλλά ..

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εκείνοι δεν λένε το ίδιο. Δηλαδή θα θέλανε να ακούσουν ας πούμε ότι σύντροφοι, να τους λέγατε τώρα εδώ στην εθνική συνδιάσκεψη, ότι μετά από ώριμη σκέψη, όπως είπαν πολλοί …. Πέρασαν 40 μέρες  και σκεφτόντουσαν. Μα έχετε πολλά σκεπτόμενα στελέχη. 40 μέρες αυτά τα στελέχη τα οποία έχουν διατελέσει και Υπουργοί, όλοι ήταν με όλους, 40 μέρες έτσι και σκεφτόντουσαν. Τι να κάνω, Βενιζέλο ή Παπανδρέου;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Θα πω κάτι το οποίο ίσως θεωρηθεί για τον χαρακτήρα μου και γι’ αυτό που είμαι λίγο εγωιστικό, ότι δεν το συνηθίζω, αλλά αν δεν υπήρχε ο Σκανδαλίδης έπρεπε να τον εφεύρει το ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος…

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι μόνο αυτό. Ένας υποψήφιος που να μπορεί να κρατάει ένα επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και πολιτικής πρότασης και την πολιτική να την κρατάει ψηλά, για να επουλώνει λίγο τα τραύματα που οι στρατοί κάνουν πάνω στο σώμα της παράταξης. 

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Να πάμε σε κάτι άλλο που κυκλοφορεί; Άρα ο Σκανδαλίδης με όποιον κερδίσει είναι βέβαιος Γραμματέας διότι θα μπορεί να είναι ο πόλος και θα συνομιλεί και με τις δυο πλευρές. Που το ξέρετε ότι κυκλοφορεί.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν καμία σημασία και αξία τώρα. Σημασία και αξία ….

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν θα έχουν κάνει και τα παζάρια τους  ρε Στρατή μου όμως αυτοί οι άνθρωποι; Και εδώ θέλω να έρθω σε κάτι.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μα δεν με αφορά το θέμα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν δοκιμάζεται αν θέλετε η ειλικρίνεια σας και η σοβαρότητα σας. Και δεν ξέρω αν έχετε διάθεση να μου απαντήσετε. Κάποιοι προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την τιμιότητα σας θέλοντας να σας βάλουν συμμέτοχο σε ένα παιχνίδι αυτές τις μέρες; Δηλαδή δεχτήκατε επίθεση φιλίας, έλα μαζί μας Κώστα και μη σε νοιάζει;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι. Δεν το επέτρεψα από την αρχή εγώ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ούτε εκείνοι οι παρατρεχάμενοι που είχατε να τους δείτε στη Χαριλάου Τρικούπη καμιά 10αριά χρόνια και ξαφνικά εμφανίστηκαν; 

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κι εγώ χάρηκα που είδα παλιούς φίλους, παλιούς γνωστούς.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέναντι μου κράτησαν τον προσήκοντα σεβασμό και την αγάπη που είχαν. Όλα τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι ψιθυριστές και οι διαδρομιστές δεν με αφορούν. Δεν ξέρω αν πίσω από την πλάτη μου γίνεται οτιδήποτε, πάντως η σχέση μου με όλους είναι άψογη και πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν το επιτρέπω και εγώ από τη φύση μου, από τον τρόπο που πολιτεύομαι τόσα χρόνια.

                        Εγώ πήγαινα στην Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και ρωτούσα τους 600, 500, 400 ανθρώπους αν όντας 6 χρόνια Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, 5 χρόνια Υπουργός Εσωτερικών, 20 χρόνια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου πήρα ποτέ έναν από τους φίλους μου που τους ξέρω από το 1974, ’76, ’78, ’85, πήρα μια φορά ένα τηλέφωνο -και το έλεγα δημοσίως αυτό- και να τους πω «σε πήρα τηλέφωνο ποτέ να ψηφίσεις κάτι ή να κάνεις κάτι που δεν το θέλεις, να σε βάλω σε μια ομάδα, να πετύχεις κάτι»;

                        Πάντα θεωρώ ότι η πολιτική αυτονομία των ανθρώπων και η αξιοπρέπεια στο πρόσωπο τους πρέπει να είναι βασικό στοιχείο αν θέλει η πολιτική να είναι δημιουργική. Διαφορετικά γίνεται αγέλη. Και πολιτική αγέλη είναι  η παρακμή της πολιτικής.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μια μικρή διακοπή αφού περάσουμε μέσω της οδού Νταλούκα. Είναι ο τρίτος πόλος της εκπομπής ο Μανόλης Νταλούκας. Πολλοί βέβαια τα μπερδεύουν και δεν θα το συνεχίσω, αντιλαμβάνεστε το υπονοούμενο.

Προβολή ρεπορτάζ

 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε εδώ καλεσμένοι τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, όπου η Ρόδος χαιρετίζει τον Σκανδαλίδη, είναι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ζωντανό Κόμμα.

                        Την πρώτη ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου την έκανε στην πλατεία Κορίνθου και χάθηκαν πολλά πορτοφόλια και τουλάχιστον καμιά δεκαριά, χθες δεν χάθηκαν πορτοφόλια πάντως.

                        Λέμε για την ατυχία που είχατε στην ομιλία του κ. Βενιζέλου, χάθηκαν 3-4 πορτοφόλια στο Σπόρτινγκ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τον πιάσανε βέβαια αυτόν βεβαίως.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και έχω 4-5 τηλεφωνήματα που λένε, ότι και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος χωρίς να το λένε, αλλά τα στελέχη που τους στηρίζουν λένε δεξιά – αριστερά, έλα μωρέ η ψήφος στον Κώστα Σκανδαλίδη είναι χαμένη ψήφος. Αυτό το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα σ’ εμένα και το Βαγγέλη λέει ο Γιώργος, ανάμεσα σ’ εμένα και το Γιώργο, λέει ο Βαγγέλης.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι αυτό μια άποψη, η οποία εντάξει, βολεύει κυρίως αυτούς που έχουν από χρόνια κατασκευάσει το προφίλ του αρχηγού και θέλουν να παίξουν με το κόμμα της εξουσίας.

                        Εγώ είμαι ένας άνθρωπος της βάσης του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω, ότι η ψήφος σ’ εμένα όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά είναι η κρισιμότερη απ’ όλες γιατί θα κρίνει πολλά την επόμενη μέρα. Άσε που πιστεύω, ότι είναι τέτοια η βάση του ΠΑΣΟΚ και τόσο προβληματισμένοι σήμερα που μπορεί να γίνει αυτό που χθες είπα, ότι δεν μπορεί να γίνει μέχρι την Κυριακή, δηλαδή μια εσωτερική έκρηξη, μία έκρηξη που θα φέρει τα πράγματα πάνω – κάτω.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν, λοιπόν, τα πράγματα έρθουν πάνω – κάτω, εγώ το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου …

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να οδηγήσω την παράταξη στην νίκη, είμαι βέβαιος.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Αν εκλεγείτε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αν εκλεγώ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εάν είσαστε ρυθμιστής;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Μπράβο, εάν θα πάμε σε δεύτερο γύρο;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν το έχουμε ξανά απαντήσει εδώ μου φαίνεται.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα όμως ήρθε πιο πολύ πιο κοντά, μήπως αλλάξατε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακούστε, εγώ περίμενα χθες η Συνδιάσκεψη να καταλήξει σε συμπεράσματα, δυστυχώς δεν κατέληξε σε συμπεράσματα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και να βγάλει και καμιά είδηση, δεν έβγαλε;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν κατέληξε σε συμπεράσματα. Πάλι μονόλογοι υπήρξαν κυρίως από τους άλλους συνυποψηφίους μου, μονόλογοι επιμονής σε μια γραμμή που είχαν, ότι για την πολιτική αυτονομία, ας πούμε, και την αντίσταση στα εξωθεσμικά κέντρα, που χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρχει και για να προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ και εγγυάται ο κ. Παπανδρέου και για το ότι τη νίκη στις επόμενες εκλογές εγγυάται απέναντι στον κ. Καραμανλή ο κ. Βενιζέλος.

                        Αυτός δεν είναι διάλογος για να καταλήξει σε συμπέρασμα πολιτικό. Εγώ πρότεινα μια πλατφόρμα πάρα πολύ συγκεκριμένη να συμφωνήσουμε. Δεν συμφωνήσαμε. Για να είμαι δίκαιος εκτός από κάποιες απόψεις για το κόμμα που διατύπωσα και τις οποίες ολόκληρες τις δέχτηκε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να πω ότι στην πρωτολογία του δέχτηκε πολλά πράγματα απ’ αυτά.

                        Αλλά επί της πολιτικής συμφωνία δεν υπήρξε. Αυτό σημαίνει, ότι την επόμενη μέρα δεν έχουμε πυξίδα και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Πυξίδα όπως το είπε και ο Λαλιώτης στο βιβλίο του.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ναι ως προς την πολιτική. Τώρα θα δούμε την πορεία μέχρι τις εκλογές, θα δούμε τις εκλογές, θα δούμε το αποτέλεσμα και αναλόγως. Εγώ πάντα είμαι απ’ αυτούς τους ανθρώπους που λένε τη γνώμη τους, δεν φοβάμαι να την πω.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δηλαδή Στρατή;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Δηλαδή θα γίνουν μετά τις εκλογές. Αυτό σημαίνει, ότι εάν χαθούν οι Ευρωεκλογές …

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι – όχι, μιλάω  για τις εκλογές της Κυριακής.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Α, εντάξει.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Για τη θέση που με ρωτήσατε αν θα πάρω. Θα πάρω θέση.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Αν πάμε σε β’ γύρο ο Κώστας Σκανδαλίδης που έλεγε, ότι πρέπει να αλλάξει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που έχουμε β’ γύρο υπάρχει περίπτωση να πείτε για τον Παπανδρέου;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, αυτό δεν μπορώ να το πω τώρα, με ποια έννοια; Ότι δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι την Κυριακή και την Κυριακή. Εγώ θέλω να δω τα πάντα. Από εκεί και μετά όμως ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι πρέπει να αλλάξει ο Γιώργος Παπανδρέου για να έρθει ο Κώστας Σκανδαλίδης, γι’ αυτό έβαλε υποψηφιότητα, αλλιώς θα υποστήριζε τον κ. Βενιζέλο.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Α, μάλιστα σαφής – σαφής.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πριν πάμε στην Πάτρα για ένα θέμα το οποίο, θέλω και τη βοήθεια του κ. Ρομανιά και τη βοήθεια του κ. Κουτρουμάνη, αλλά και τη δική σας κ. Σκανδαλίδη που αφορά, το σχόλιο σας και την παρέμβασή σας αν γίνεται και τα φώτα σας με τις γνώσεις που έχουν γύρω από εργασιακές σχέσεις ο κ. Κουτρουμάνης και ο Ρομανιάς, αλλά και τη δική σας παρέμβαση όπου χρειαστεί.

                        Θα πάμε λίγο στην Πάτρα και θα δούμε το θέμα. Θα ήθελα να πάμε να δούμε το θέμα με τα λεωφορεία, αν και εδώ πρωί – πρωί τα πήρα στο κρανίο που λένε οι Νεοέλληνες και αυτό γιατί; Ζητήσαμε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΘΕΛ τον κ. Στεργίου να τοποθετηθεί, να μας πει δυο κουβέντες. Και εκείνο το οποίο μας είπε ο κ. Στεργίου είναι ότι το μοναδικό, λέει, το οποίο δέχομαι, είναι να κάνω μια δήλωση 30 δευτερολέπτων χωρίς να μου γίνει καμία ερώτηση.

                        Και λέω με συγχωρείτε πάρα πολύ, εμένα άνοιξε το σπίτι του ο Πρωθυπουργός και μαζί με τον Στρατή Λιαρέλη μας είχε και απαντούσε στις ερωτήσεις μας επί δύο ώρες, το ίδιο έκανε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Παπανδρέου και ένας Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με λεωφορεία να καίγονται, να σπάνε φρένα, να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές …

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Με τόσα ατυχήματα δεν πρέπει να βγει να μιλήσει όχι σ’ εμάς, στο επιβατηγό κοινό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να μιλήσει στο επιβατηγό κοινό. Εγώ το θεωρώ απαράδεκτο Στρατή, το θεωρώ απαράδεκτο και προσβλητικό, θα μιλήσω 30 δευτερόλεπτα μαγνητοσκοπημένη, λέει, η απάντησή μου και δεν δέχομαι καμία ερώτηση.

                        Τι λέτε κ. Στεργίου;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Και επειδή το θέμα του επιβατηγού κοινού είναι σοβαρό, εμείς εδώ είχαμε τον κ. Χατζηδάκη την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας του. Θεωρώ ότι το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να πάρει θέση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο Κώστας Τάτσης είναι με συνδικαλιστές οι οποίοι θα μας πουν, πόσο θα πρέπει να ανησυχούμε, τι λεωφορεία είναι αυτά, πρόκειται για χαλασμένες παρτίδες, πρόκειται για χαλασμένα λεωφορεία, δεν έχουν ανταλλακτικά, τι γίνεται, θα πρέπει να αποσυρθούν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έστω και αν δημιουργεί πρόβλημα στο επιβατικό κοινό, αλλά για την ασφάλεια του πάνω απ’ όλα;

                        Κώστα θέλω να μας πεις με ποιους είσαι;    

Κ. ΤΑΤΣΗΣ: καλημέρα σας, λοιπόν, Γιώργο και από μένα. Είναι ο κ. Απόστολος Ραυτόπουλος δίπλα μου, είναι ο Πρόεδρος των τεχνικών της ΕΘΕΛ, καθώς και ο κ. Νίκος Κουλουμπαρίτσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου των Εργαζομένων.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να ξεκινήσουμε μ’ εσάς κ. Ραυτόπουλε.

Κ. ΤΑΤΣΗΣ: Υπάρχει πρόβλημα με τα λεωφορεία, κυκλοφορούν λεωφορεία τα οποία είναι ακατάλληλα;

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Πρόβλημα με τα λεωφορεία υπάρχει, το έχουμε δηλώσει, έχουμε φωνάξει, έχουν κραυγάσει. Υπάρχει πρόβλημα κατασκευαστικό κ. Παπαδάκη, καλή σας ημέρα σ’ εσάς και το πάνελ σας και στον κ. Σκανδαλίδη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλημέρα – καλημέρα.

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Λέω, λοιπόν, το εξής έχουμε πει εδώ και αρκετά χρόνια, φωνάζουμε ότι υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες και θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους. Εμείς θα σας δώσουμε μία είδηση αποκλειστική στο κανάλι σας, τις επόμενες ώρες εάν δεν σκύψει η πολιτική ηγεσία επάνω από το πρόβλημα και εννοώ μέχρι το μεσημέρι τα λεωφορεία θα παραμείνουν καθηλωμένα στα αμαξοστάσια όχι για αιτήματα εργαζομένων, για το καλό του Επιβατικού κοινού.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τα λεωφορεία αυτά εάν όντως είναι επικίνδυνα δεν θα έπρεπε να μπουν στην άκρη;

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Έχουν μπει ήδη τρεις μήνες, από τον Οκτώβριο του 2006 έως το Γενάρη του 2007 τα 121 λεωφορεία φυσικού αερίου που ειρωνικά το λέω, ξέχασε η κατασκευάστρια εταιρεία να μονώσει τον καταλύτη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ένα απ’ αυτά είναι αυτό που κυκλοφόρησε και το Σάββατο και έπιασε φωτιά;

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Όχι, αυτό είναι λεωφορείο άλλου τύπου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτά που καίγονται και σπάνε τα φρένα τους το ένα πίσω από το άλλο …

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Φρένα δεν σπάνε κ. Παπαδάκη. Είναι κατηγορηματικά κατασκευαστική ατέλεια, γιατί …

Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Ήταν συγκεκριμένες παρτίδες;

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Παπαγιάννη μου επιτρέπετε να ολοκληρώσω;

Μ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ: Ναι – ναι.

Α. ΡΑΥΤΌΠΟΥΛΟΣ: Εάν δεν ήταν η κατασκευαστική ατέλεια, να είστε σίγουροι ότι θα μας είχε στείλει η Διοίκηση, το Υπουργείο στον Εισαγγελέα. Το αντίθετο κάναμε εμείς, στείλαμε εμείς αυτούς στον Εισαγγελέα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όμως ξέρετε τι γίνεται, εδώ βγαίνει συνήθως και θέλω να πάω στο συνδικαλιστή οδηγό, οι οδηγοί φταίνε, αυτοί ήταν απρόσεκτοι, τις περισσότερες φορές αυτό ήταν εκείνο το οποίο έβγαινε προς εμάς αγαπητέ φίλε οδηγέ.

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Καλημέρα κ. Παπαδάκη, όσον αφορά το σχόλιο που κάνατε στην αρχή, εμείς μπορούμε να είμαστε εδώ για αρκετή ώρα και για πολλές ερωτήσεις, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας, να καθησυχάσουμε το επιβατικό κοινό και να διαφυλάξουμε το κύρος της εταιρείας μας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μπράβο σας – μπράβο σας.

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Αν κάποιοι νομίζουν, ότι οι θέσεις είναι μόνο για να τις έχουν και όχι για να εκτελούν το χρέος τους είναι γελασμένοι. Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε, δεν ξέρουμε αν είναι κατασκευαστικό το λάθος ή αν είναι οτιδήποτε, θέλουμε να κάνουμε μια απλή ερώτηση. Να μας πουν, από τη στιγμή που είναι κατασκευαστικό το λάθος, γιατί από το 2003 και μετά που υπάρχουν τα λεωφορεία στην κίνηση δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας επιτέλους υπεύθυνα τι γίνεται;

                        Γιατί είτε η προηγούμενη Διοίκηση της Εταιρείας, είτε η προηγούμενη Διοίκηση του Υπουργείου, είτε η νυν Διοίκηση του Υπουργείου δεν βγαίνει και να κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση, να μας πει τι είναι;

                        Αν κάποια λεωφορεία έχουν κρατηθεί μέσα, αν κάποια λεωφορεία έχουν ελεγχθεί, που έχει ελεγχθεί, να μας δώσουν ένα πόρισμα απ’ όλες αυτές τις επιτροπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι σοβαρό αυτό που λέτε. Και αυτό που λέτε εσείς και αυτό που λέει ο κ. Ραυτόπουλος είναι πάρα πολύ σοβαρά.

                        Κύριε Ρομανιά ακούτε τι γίνεται;

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Μισό λεπτό κ. Παπαδάκη για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αφήνεται εσκεμμένα κάθε φορά από κάποιους να ακούγεται ότι οι οδηγοί φταίνε, οι οδηγοί κάνουν …

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βεβαίως έτσι γίνεται.

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Οι οδηγοί κ. Παπαδάκη, το πρωί όταν ξεκινάνε από το σπίτι τους, ξεκινάνε να φέρουν το μεροκάματο και να σας πω και κάτι, το φέρνουν με τον καλύτερο τρόπο στην οικογένειά τους. Και αν κάποιος αυτή τη στιγμή διαφυλάσσει το κύρος της εταιρείας είναι οι οδηγοί και οι τεχνίτες, οι δύο μεγάλες ομάδες εργαζομένων μέσα στο χώρο μας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν το αμφισβητώ κ. Κουλουμπαρίτση, αλλά προσέξτε, ο κόσμος ο οποίος μας ακούει, λέει το εξής, έχουμε ελαττωματικά αυτοκίνητα, έχουμε αυτοκίνητα που δεν υπάρχουν ανταλλακτικά να τα αντικαταστήσουν; Έχουμε αυτοκίνητα με κατασκευαστικό πρόβλημα, τι έχουμε;

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Κύριε Παπαδάκη έχουμε να δούμε ανταλλακτικά από το 2004.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι μου λέτε τώρα;

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Παίρνουν ανταλλακτικό από την αγορά μόνο αν χρειάζονται έναν ανταλλακτικό, τίποτε άλλο. Δεν γίνονται προμήθειες ανταλλακτικών. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ πρόσληψη τεχνητών και οδηγών, πότε θα γίνει αυτό;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κάτι θέλει να πει ο κ. Ρομανιάς. Κύριε Ρομανιά;

κ. ΡΟΜΑΝΙΑΣ: Θέλω να κάνω δυο παρατηρήσεις. Η πρώτη παρατήρηση υπήρχαν κατασκευαστικές ατέλειες, πώς παρελήφθησαν λοιπόν, τα λεωφορεία από τη στιγμή που δεν ήταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ε, βέβαια.

κ. ΡΟΜΑΝΙΑΣ: Η δεύτερη παρατήρηση, είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπαν τα παιδιά εδώ ότι η εταιρεία δεν είχε μονώσει τον καταλύτη, που σημαίνει τα λεωφορεία είναι επικίνδυνα για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και του επιβατικού κοινού, είναι σοβαρό το λάθος.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο. Κύριε Ραυτόπουλε, αυτό που είπατε όμως καταλαβαίνετε τι σημαίνει; Μπαίνει ο Εισαγγελέας τώρα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και κάτι για να τα απαντήσετε όλα συνολικά κ. Ραυτόπουλε. Πριν από καμιά 20ριά μέρες δεν κουνήθηκε φίλο όταν ένας συνδικαλιστής είχε βγει εδώ απ’ αυτή την εκπομπή και είχε πει, πριν αλλάξει ο Διευθύνων Σύμβουλος ότι όλα γίνονται για να τον φάνε. Ήταν συνδικαλιστής και έλεγε σκόπιμα κάποιοι κάνουν …

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Να σας πω κάτι, κ. Παπαδάκη, ήταν η μέρα που αλλάξανε τον Διευθύνων Σύμβουλος και αν θυμάστε μέχρι τότε υπήρχαν άνθρωποι και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που βγαίνανε στα κανάλια καθημερινά και λέγανε ότι τα λεωφορεία έχουν πρόβλημα. Από τότε τους έχετε ξαναδεί ποτέ;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει η ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, έχετε δίκιο. Ένας Εισαγγελέας γιατί δεν επεμβαίνει.

Ν. ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ: Εγώ αυτό που σας λέω σαν εργαζόμενος και ως συνδικαλιστής ξέρετε ποιο είναι, ότι αυτή στιγμή προσπαθούν να ευτελίσουν και να ξεφτιλίσουν την εταιρεία κάποιοι, ώστε να έχει μικρό τίμημα όταν έρθει η ώρα της πώλησης, μας θυμίζει πολύ το ’92 η σημερινή κατάσταση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα γυρίσουμε στο θέμα και θα συνεχίσουμε την κουβέντα μας είναι πολύ σοβαρό. Όμως αφού περάσουμε και κάποια ερωτήματα. Θέλουν να παραιτηθούν και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος, να είσαστε εσείς ο μοναδικός υποψήφιος.

                        Ένα πράγμα εκτιμώ σ’ εσάς, την τιμιότητα. Και ξέρετε κάτι, είναι ένα πράγμα το οποίο δεν το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί μας σ’ αυτό τον τόπο, ότι τώρα πια και ο κόσμος λόγω της ιδιωτικής τηλεόρασης με τις πολλές συζητήσεις, δεν τρώει πια κουτόχορτο. Γνωριζόμαστε πια σ’ αυτό τον τόπο. Και την αφέλεια ορισμένων και τα λάθη τους και τη λόξα τους και τις εμμονές τους …

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Και τις μύχιες σκέψεις τους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και τις μύχιες σκέψεις τους, σωστό. Θέλω να πάμε μέχρι την Πάτρα, όπου αν συμβαίνει όντως αυτό το οποίο καταγγέλλεται από την πλευρά των εργαζομένων είναι απαράδεκτο.

                        Την απόλυση τριών ατόμων με αναπηρία ζητάει εδώ και 7 χρόνια η ΔΕΗ Πατρών. Μάλιστα είναι ένα θέμα διαχρονικό που αφορά και τις δύο κυβερνήσεις και κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

                        Έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα και έχουν καταφέρει να μείνουν στη θέση τους χωρίς σύμβαση. Η ΔΕΗ εξακολουθεί να ζητά την απόλυσή τους και η υπόθεση πια έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

                        Έχουμε συνδεθεί με την Πάτρα και θα ήθελα να μου συστήσει τον κόσμο που βρίσκεται εκεί ο Κωνσταντίνος Φλαμής. Κωνσταντίνε.

Κ. ΦΛΑΜΗΣ: Καλημέρα, λοιπόν, Γιώργο από την Πάτρα. Έχουμε δύο από τους τρεις εργαζόμενους εδώ, τον κ. Φάκο και την κα Ανδρικοπούλου, είναι μαζί μας ο κ. Κανελλόπουλος ο συνδικαλιστής ο οποίος θα μας πει το τι ακριβώς συνέβη …

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, δεν θέλω το συνδικαλιστική πρώτα, θέλουμε τον κόσμο.

Κ ΦΛΑΜΗΣ: Να πάμε, λοιπόν, στον κ. Φάκο που έχω δίπλα μου, ο οποίος κι αυτός …

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλημέρα σας κ. Φάκο.

κ. ΦΑΚΟΣ: Καλημέρα κ. Παπαδάκη. Ευχαριστώ για την παρέμβασή σας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι αναπηρία έχετε;

κ. ΦΑΚΟΣ: Έχω παραπληγία και ακρωτηριασμό στα άκρα, στα πόδια.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι δουλειά κάνετε στη ΔΕΗ;

κ. ΦΑΚΟΣ: Είμαι διαχειριστής αποθήκης στην περιοχή Πάτρας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μπορείτε να δουλέψετε και να προσφέρετε παρά την αναπηρία σας;

κ. ΦΑΚΟΣ: Βεβαίως – βεβαίως, γραφική δουλειά κάνω και διαχειρίζομαι την αποθήκη στην περιοχή της Πάτρας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε ένα υγιέστατο απ’ ότι ξέρω από φίλους σας και γνωστούς σας, ένα υγιέστατο και αστραφτερό μυαλό, ένα χέρι που μπορεί να γράψει, αλλά κανένας δεν μπορεί να κρίνει …

κ. ΦΑΚΟΣ: Βεβαίως, με μια γυναίκα η οποία σε τρεις μήνες θα γίνει  μητέρα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σου ζήσει αγόρι μου.

κ. ΦΑΚΟΣ: Να είστε καλά. Και απορώ για ποιο λόγο βρίσκομαι …

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Α, να μην απορείτε σ’ αυτό τον τόπο.

κ. ΦΑΚΟΣ: Μια ερώτηση στο κράτος απλά, τίποτε άλλο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η κα Ανδρικοπούλου. Κυρία Ανδρικοπούλου καλημέρα σας.

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καλημέρα κ. Παπαδάκη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εσείς τι αναπηρία έχετε;

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στο χέρι έχω αναπηρία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι μακριά και δεν βλέπω, συγνώμη.

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Παπαδάκη, ξέρετε, δεν ήρθα εδώ για να εκθέσω το πρόβλημά μου της αναπηρίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι βέβαια. Να σας πω όμως …

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και έξι χρόνια, μπαίνουμε στον 7ο χρόνο ταλαιπωρούμαστε.  Αυτή τη στιγμή πήρα ένα χαρτί από τη ΔΕΗ, αν θέλετε να σας διαβάσω ένα άρθρο μόνο για να καταλάβετε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας πω κα Ανδρικοπούλου με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση. Το γεγονός ότι μπορείτε να δουλεύετε ισάξια και ισότιμα …

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι μόνο δουλεύουμε κ. Παπαδάκη, δουλεύουμε με το παραπάνω και είναι πολλά τα αντικείμενα που έχουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι δουλειά κάνετε εσείς;

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πάρα πολλές δουλειές που δεν μπορώ να σας τις εκθέσω αυτή τη στιγμή, είναι άπειρες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η αναπηρία σας, σας εμποδίζει να τις κάνετε;

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Καθόλου σε καμιά στιγμή της ζωής μου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άρα, λοιπόν, εκείνο το οποίο διεκδικείτε και καλά κάνετε και το βάλατε εσείς και συγχαρητήρια, είναι Παπαδάκη, εμείς δεν θέλουμε να προβληθούμε ως άτομα με ειδικές ανάγκες …

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι σε καμία περίπτωση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να μας πάρουν ως ανάπηρους, όπως λέγανε παλιά. Ως εργαζόμενους που 7 χρόνια μας έχουν εκεί καθηλωμένους στην κυριολεξία και μας εμπαίζουν και η προηγούμενη Κυβέρνηση και η σημερινή Κυβέρνηση. Αλλά εκείνο το οποίο όμως είναι εκπληκτικό είναι, ότι είσαστε και άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν μπορούμε να το κρύψουμε.

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε να σας διαβάσω κάτι που αναφέρει η ΔΕΗ;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βεβαίως.

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στο χαρτί που στείλανε. Λοιπόν, γράφει, ότι σε κάθε περίπτωση ο νόμος τάδε έχει σαν στόχο να βοηθήσει άτομα που ανήκουν σε ομάδες που απαιτούν ειδικότερη μεταχείριση για την ένταξη ή επανένταξή τους στην κοινωνία και όχι να δημιουργήσει πρόβλημα στις επιχειρήσεις και στους ήδη εργαζομένους, δεδομένου ότι η σύγχρονη τεχνολογία χαρακτηρίζει σήμερα τις περισσότερες επιχειρήσεις και η απλή χειρονακτική εργασία σπανίζει, απαιτείται υπόβαθρο, εκπαίδευση και εμπειρία για να αποδώσει ένας εργαζόμενος.

                        Τι μπορείτε να καταλάβετε;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα μου το εξηγήσει ο κ. Κώστας Καμπισόπουλος που είναι βοηθός Διευθυντής της ΔΕΗ, Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ηπείρου. Καμπισόπουλε καλημέρα σας.

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κ. Παπαδάκη και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καλημέρα σας. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να μου πείτε και ως άνθρωπος, αλλά και ως στέλεχος της εταιρείας, τα προβλήματα της εταιρείας περιορίζονται στο να παραμείνουν στη δουλειά τους αυτά τα άτομα, τα οποία εδώ και 7 χρόνια η ΔΕΗ θέλει να τα διώξει;

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Παπαδάκη, όπως γνωρίζετε με το Ν. 2643/98 αναγκαστικό νόμο, προσλαμβάνονται άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο, πολύτεκνοι και άλλων κατηγοριών άτομα στις επιχειρήσεις και στο Δημόσιο Τομέα.

                        Τα άτομα αυτά προσλήφθηκαν τέλος του 2000, αρχές του 2001, δύο στην Πάτρα και ένα στο Αίγιο. Οι προσλήψεις αυτές να διευκρινίσω, ότι δεν γίνονται από εμάς εδώ στην Περιφέρεια, αλλά από τις κεντρικές μας υπηρεσίες.

                        Η ΔΕΗ προσέφυγε κατά της απόφασης 152/2001 του ΟΑΕΔ και είχε το αποτέλεσμα να κερδίσει αυτή την προσφυγή της.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Κύριε Καμπισόπουλε μία διακοπή.

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΗΣ: Επειδή από την αρχή χαρακτηρίσατε το νόμο αναγκαστικό και επί της ουσίας η ΔΕΗ λέει, ότι εγώ δεν τους θέλω στη δούλεψή μου, γι’ αυτό το λέτε αναγκαστικό το νόμο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με συγχωρείτε κ. Καμπισόπουλε, με όλη την εκτίμηση και το σεβασμό ξέρετε τι μου είπατε τώρα; Μου είπατε το εξής, ότι κάποιοι βλάκες που λέγονται Υπουργοί και Πρωθυπουργοί και κάποιες ηλίθιες Κυβερνήσεις κάνουν προγράμματα για ανέργους και για άτομα με ειδικές ανάγκες οι ηλίθιοι. Κάνουν προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ και εσείς λέτε, αυτό τον αναγκαστικό νόμο, εσείς η ΔΕΗ, που ψήφισαν οι 300 της Βουλής υλοποιήθηκε από ένα Υπουργό και υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, την γράφετε στην παλαιότερη των υποδημάτων σας.

                        Σε ποιο κράτος ζούμε κ. Καμπισόπουλε, ποιος είναι Υπουργός, ποιος είναι Πρωθυπουργός, ποιος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΔΕΗ ή αυτοί που είναι στις θέσεις τους; Και εμείς ο ελληνικός λαός ποιους θα κρίνουμε; Εμείς μιλάμε για ανίκανες Κυβερνήσεις, ικανότατες λοιπόν είναι. Άνθρωποι με κοινωνική αναλγησία είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, όχι εσείς ο ίδιος προσωπικά, η ΔΕΗ όμως. Έτσι δεν είναι κ. Καμπισόπουλε, πέστε μου;

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας πω το εξής. Στον ίδιο νόμο, σ’ αυτόν δηλαδή τον 2643, προβλέπονται κάποια ποσοστά επί του συνόλου του προσωπικού που μπορούν να προσληφθούν με βάση αυτό το νόμο. Τα άτομα αυτά, λοιπόν, …

…..: Κύριε Παπαδάκη, ρωτήστε τον κ. Καμπισόπουλε, υπήρξαν κατά το παρελθόν ανάλογες περιπτώσεις που ήρθε η ΔΕΗ και έληξε το ζήτημα με τους συναδέλφους και τους αποδέχτηκε; Ρωτήστε τον για την περιοχή Αγρινίου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή που συνάδελφοι, που ήσαν κι αυτοί 7 χρόνια, οι οποίοι οι συγκεκριμένοι τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη μήνα τους εντάξανε στο τακτικό προσωπικό;

                        Μαζί με τους συναδέλφους που σήμερα βρίσκονται στα δικαστήρια, υπήρχε και ένας άλλος συνάδελφος που μπήκε στο Νομό Ηλείας, μετά από 2-3 μήνες ήρθε στην Πάτρα και τον εντάξανε στο τακτικό προσωπικό του 2001.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν ξέρω κ. Σκανδαλίδη, επειδή υπήρξατε και μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, θέλω ένα σχόλιο από εσάς. Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η ΔΕΗ κυβερνάει αυτό τον τόπο; Η οποία κρίνει αναγκαστικό το νόμο που προστατεύει τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Όπου επιφορτίζει ένα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας Οργανισμό, τον ΟΑΕΔ, να κάνει προσλήψεις τις οποίες δεν αποδέχεται η ΔΕΗ στην Πάτρα; Που ζούμε δηλαδή;

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι ότι δε αποδέχεται. Ίσα-ίσα η ΔΕΗ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα αυτό.

-: Η ίδια η ΔΕΗ προσέφυγε για να ακυρώσει αυτή την πρόσληψη.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το 2000 τους τοποθέτησε ο ΟΑΕΔ και εσείς εξ αρχής, όχι εσείς κ. Καμπισόπουλε, για όνομα του Θεού, η ΔΕΗ.

κα ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Παπαδάκη μπορώ να πω κάτι; Ξέχασα να σας πω ότι τρεις συνάδελφοι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκαν προεκλογικά, αν και μπήκαν την ίδια περίοδο μαζί και με τον ίδιο νόμο.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Συγνώμη, με τι αιτιολογικό προσέφυγε;

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Καμπισόπουλε έχει ενδιαφέρον αυτό που λέει ο κ. Σκανδαλίδης. Τότε, το 2001, γιατί προσέφυγε χαρακτηρίζοντας αναγκαστικό το νόμο η ΔΕΗ;

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΕΗ, σας είπα ότι το θέμα αυτό το χειρίζονται κεντρικά απ’ την Αθήνα, δεν το χειριζόμαστε εμείς. Στο θέμα των προσλήψεων. Επίσης, στον ίδιο νόμο προβλέπεται ένα ποσοστό επί του συνόλου του προσωπικού ανά νομό. Προφανώς στο Αγρίνιο δεν υπήρχε πρόβλημα, γιατί στο προσωπικό, στο σύνολο του προσωπικού της περιοχής Αγρινίου, συμπεριλαμβάνεται μέσα και του εργοστασίου. Και είναι μεγάλος ο αριθμός των υπαλλήλων.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Κύριε Καμπισόπουλε, λέτε δηλαδή ότι στην Αχαϊα υπερβήκατε το ποσοστό για προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες;

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρω αυτό, γιατί σας είπα ότι προσλήψεις.

-: Συγνώμη κ. Καμπισόπουλε, παίρνετε μέσα το ποσοστό των ατόμων με ειδικές ανάγκες που μείνανε το ’94, ενώ υπάρχει απόφαση όμως ….

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ακούστε με. Είναι σε λάθος κατεύθυνση και συνδικαλιστικά αν μου επιτραπεί το θέμα. Εδώ είναι να μας η ΔΕΗ με ποιο δικαίωμα αμφισβητεί νόμους του κράτους. Με ποιο δικαίωμα λέει ότι είναι αναγκαστικός ένας νόμος που προστατεύει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν μας το απαντάει ο κ. Καμπισόπουλος, γιατί λέει τα κεντρικά πήραν την απόφαση.

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε, σας απαντάω και σας λέω το εξής, ότι στον ίδιο νόμο προβλέπονται μέσα κάποια ποσοστά. Αν αυτά τα ποσοστά έχουν καλυφθεί που προβλέπονται….

-: Εάν ήταν να προσληφθούν απ’ τη ΔΕΗ συμβασιούχοι και τους δίνανε τη δυνατότητα, θα προσλαμβάνανε χίλιους παραπάνω απ’ αυτούς που χρειάζεται η ΔΕΗ. Και τώρα μιλάμε για τρία άτομα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έτσι. Για τρία, τέσσερα, πέντε άτομα. Ναι κ. Ρωμανιά. Τι να κάνουν αυτοί; Θέλουν την προστασία. Ξέρετε, είναι μεγάλη απόσταση Πάτρα-Αθήνα. 7 χρόνια δίκες είναι. Πήγε κάποιος να τους υπερασπιστεί;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Εσείς έχετε και γνώση του ζητήματος.

-: Είμαι παλιός Διευθυντής της ΔΕΗ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Για πείτε λοιπόν.

-: Και αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ καλά το τι έχει συμβεί.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι έχει συμβεί;

-: Ο νόμος ο 2643 είχε πρόθεση να προστατέψει αυτή την κατηγορία των ατόμων. Η ΔΕΗ έχει απ’ τη δική της πλευρά μία συγκεκριμένη γραφειοκρατική νοοτροπία. Μπορεί η απόφαση με την οποία διορίστηκαν, μπορεί, δεν το αποκλείω, να έχει υπερβεί το ποσοστό του κάθε νομού. Αυτό είναι το θέμα; είναι θέμα νοοτροπίας. Αυτά τα άτομα που προστατεύει ο νόμος, θα μπορούσε από μόνη της η ίδια να τα προστατέψει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πρόκειται περί κοινωνικής αναλγησίας.

-: Και θέλω να καταλήξω στο εξής.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αφήνει στο δρόμο κ. Ρωμανιά αυτό τον άνθρωπο που σε τρεις μήνες γεννάει η γυναίκα του. Κοινωνική αναλγησία.

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Παπαδάκη θέλω να σας πω το εξής. Όχι, γιατί τα άτομα αυτά τα αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πως, 7 χρόνια τους έχετε στα δικαστήρια.

Κ. ΚΑΜΠΙΣΟΠΟΥΛΟΣ: Στην περιφέρειά μας έχουμε πάνω από 50 άτομα που απασχολούμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Καμπισόπουλε μην το λέτε αυτό, σας παρακαλώ. 7 χρόνια τους κυνηγάτε και αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν, προσφέρουν. Δουλεύουν και προσφέρουν. Θα κάνουμε μια μικρή διακοπή και θα επανέλθουμε.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Επιστρέφουμε εδώ στο στούντιο μετά απ’ το σοκ αυτό και της Πάτρας με την απόλυση των ανθρώπων. Ελπίζουμε η δημοσιοποίηση να φέρει αποτελέσματα. Έχουμε μαζί μας τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Τώρα κάποια ερωτήματα απ’ αυτά που έχει ο κόσμος. Είναι πεισμένος ο κόσμος ότι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ θα είναι δύσκολη. Όπως επίσης είναι πεισμένος ότι την Κυριακή επειδή είναι σχηματοποιημένη ποια η κατάσταση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απ’ τον κ. Βενιζέλο μπορεί να αμφισβητηθεί η διαδικασία την ίδια ή τις επόμενες μέρες.

                        Σε ένα ΠΑΣΟΚ που έγινε όπως έγινε μέχρι τώρα, όπου φτάσαμε σε αυτή τη διαδικασία όπως φτάσαμε, με διαδικασίες οι οποίες απ’ τη μια πλευρά, ένα σημαντικό κομμάτι, αυτή, του κ. Βενιζέλου, αν χάσει θα αμφισβητηθεί.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αν το προκαταλαμβάνουμε αυτό όμως είναι λίγο επικίνδυνο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τα στελέχη του κ. Βενιζέλου το προκαταλαμβάνουν. Εκείνοι, δηλαδή το λένε στο αυτί συνέχεια. Στο αυτί και δημοσίως.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Εδώ αμφισβητήσανε ποιοι πήγαν την Παρασκευή στη Συνδιάσκεψη.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακούστε. Εγώ νομίζω ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, όπως βλέπω τα πράγματα, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και απευθύνομαι σε αυτούς τώρα, γιατί ήδη έχουν συγκροτήσει Εφορευτικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα, δηλαδή στα 1.500 τόσα σημεία που θα στηθούν κάλπες, η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαφυλάξει πλήρως τις διαδικασίες. Δεν πρέπει να υπάρξει το παραμικρό γεγονός που μπορεί να πατήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Πρώτο αυτό.

                        Δεύτερο. Δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρό σε ένα κόμμα τόσο μεγάλο, εκ των προτέρων να αμφισβητείται κάτι ή να λένε ότι θα αμφισβητηθεί.

Και το τρίτο, πρέπει να σημειώσω κάτι που το λέω συχνά, ότι το ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έχει τα κότσια και τη δυνατότητα να το διασπάσει.

                        Άρα, να αφήσουμε τα θερμοκέφαλα πράγματα. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί και σε ότι με αφορά θα κάνω το παν να είμαστε όλοι μαζί. Επαναλαμβάνω, φτάνει η βάση του ΠΑΣΟΚ να εκτιμήσει, να αξιολογήσει και να δώσει ένα τέτοιο ποσοστό, ώστε να μπορώ να παίξω τον ρόλο που απαιτείται την επόμενη μέρα.

                        Για μένα η πορεία του ΠΑΣΟΚ στις 11 του μήνα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι αφετηρία μιας καινούργιας μέρας. Και στην καινούργια μέρα θα είμαι παρών και θα είμαι συνεχώς παρών από εδώ και πέρα για να διαφυλάξω αυτή τη διαδικασία και την ενότητα και την συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εμείς να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε πολλά τηλεφωνήματα συμπάθειας. Ελπίζω να ερμηνευτούν και σε ψήφους. Γιατί από συμπάθειες…

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Έτσι είχαμε κλείσει στην προηγούμενη εκπομπή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Από συμπάθεια, και εμείς σας αγαπάμε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των σκεπτόμενων ΠΑΣΟΚων θα ψηφίσουν Σκανδαλίδη για πολύ συγκεκριμένο λόγο που αφορά το παρόν και το μέλλον της παράταξης και τίποτα άλλο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι τώρα και ένας λεει, εγώ πάντως στο στοίχημα στο Internet Σκανδαλίδη παίζω.

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Υπάρχει και άλλο στοίχημα στο Internet.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι;

Σ. ΛΙΑΡΕΛΛΗΣ: Αν θα γίνει και άλλο κόμμα απ’ το ΠΑΣΟΚ, μέσα απ’ το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει καμιά τέτοια περίπτωση.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αρχές Δεκεμβρίου μπορεί.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καμιά περίπτωση δεν υπάρχει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σκανδαλίδη.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Να είστε καλά.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.

 

 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search