skip to Main Content

Άρθρο στην εφημερίδα ”Τα Νέα”

Πιστεύω ότι τώρα που η βούληση των 212.000 πολιτών που συνέρρευσαν στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ακόμη νωπή, πρέπει να θέσουμε «τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων»

Η Κεντροαριστερά δεν βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Έχει διαλέξει το δρόμο της. Η παράταξη έχει εκλέξει αρχηγό ισχυρό με όλη τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα στα χέρια της. Έχει αποφασίσει ομόφωνα την πολιτική της στρατηγική στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της εθνικής συνεννόησης. Έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε κατεύθυνση ότι είναι ξένη με την πολιτική των μετώπων όποιο χρώμα και να έχουν αυτά. Έχει οριοθετηθεί ιδεολογικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς και συμμετέχει στις διεργασίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι απέναντι τόσο στη συντήρηση όσο και στον αντισυστημικό λαϊκισμό. Έχει προχωρήσει τις προγραμματικές τις επεξεργασίες με την συμμετοχή εκατοντάδων στελεχών. Κατέθεσε τους στόχους μιας προγραμματικής συμφωνίας για την επόμενη μέρα των εκλογών διεκδικώντας τον καθοριστικό της ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Και έθεσε αντίστοιχα ως την απαρέγκλιτη προϋπόθεση τη νίκη στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Σ’ αυτό το πλαίσιο χωρούν και συνυπάρχουν όλες οι δυνάμεις που αποδέχτηκαν το εγχείρημα γεγονός που γέννησε την πίστη στην λαϊκή βάση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της. Παράλληλα δρομολογήθηκε μια πορεία χωρίς επιστροφή. Το επαναλαμβάνω, ή νικάμε στις εκλογές και χτίζουμε από μηδενική βάση έναν πραγματικά νέο φορέα ή σκορπίζουμε. Όσοι φλερταραν με την ιδέα του μικρού και ελεγχόμενου κόμματος αεροβατούν. Ο δρόμος αυτός έκλεισε οριστικά.

Εδώ και κάποιους μήνες εξαντληθήκαμε στις εσωτερικές διευθετήσεις που απαιτούσε η παρουσία και η ανάγκη της σύνθεσης των διαφορετικών δυνάμεων. Μια αναγκαία διαδικασία από τη στιγμή που δεν απευθυνθήκαμε κατευθείαν στη βάση την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής της Προέδρου και να της δώσουμε τον κυρίαρχο ρόλο. Τον Ιούνιο πάντως έστω και με καθυστέρηση , θα υπάρχουν εκλεγμένα όργανα σε κάθε Δήμο και Διαμέρισμα.

Βλέποντας τη δυναμική που αποκτούσε το εγχείρημα η Κυβέρνηση, κυρίως, αλλά και η ΝΔ εξαπέλυσαν μια επίθεση φιλίας εγκαλώντας μας στην συγκρότηση μετώπου <<προοδευτικού>> η μια, <<δημοκρατικού>> η άλλη και επιχειρώντας να μας εντάξουν στη δική τους προεκλογική στρατηγική. Αν κάποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει ξανά τις ομιλίες Δραγασάκη και Μητσοτάκη στο Συνέδριο.

Κάποιοι που κινούνται στο χώρο μας τείνουν «ευήκοον, ους» προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση δημιουργώντας την αίσθηση ότι σερνόμαστε από τις εξελίξεις. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στη διαφωνία και σεβόμαστε τον πλουραλισμό ως δύναμη ζωής για το Κίνημα Αλλαγής αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να υποτάξει σε αλλότριους στόχους την πορεία μας. Δεν ποινικοποιείται η διαφορά, ούτε η διαφορετική προσέγγιση και πρόταση αλλά και δεν νομιμοποιείται κανένας να βάλει μέσα στον ίδιο το χώρο διαχωριστικές γραμμές που τον αποπροσανατολίζουν και τον διασπούν και δείχνουν την παράταξη να ταλανίζεται απο δευτερεύουσες αντιθέσεις. Και επειδή δεν διανοούμαι ότι υπάρχουν στελέχη που έχοντας προαποφασίσει το δήθεν αρνητικό αποτέλεσμα κινούνται στον αστερισμό της επόμενης μέρας με βάση τον προσωπικό τους σχεδιασμό, καλό θα είναι να ενταχθούν στην αποφασισμένη ομόφωνα στρατηγική της παράταξης. Αλλιώς όποιος θέλει ας πάει από τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΝΔ.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search