skip to Main Content

Aρθρο στο Περιοδικό «Μεταρρύθμιση».

Για μια νέα μεταπολίτευση

Στις 4 Οκτωβρίου ψηφίστε το ΠΑΣΟΚ. Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα ο τόπος πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση και κυβερνήτη. Το απαιτούν οι καιροί. Είναι το χρέος μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα της ιστορίας. Να βγάλουμε τη χώρα μας από την ανυποληψία και τα αδιέξοδα και τη ζωή μας από την ανασφάλεια. Για να πάρουμε ξανά, η Ελλάδα και οι Έλληνες το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Η επόμενη μέρα της νίκης του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εύκολη. Δεσμευόμαστε όμως απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα είναι μια άλλη μέρα. Μέρα δημοκρατίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισοπολιτείας. Μέρα πού δεν θα φορτώνει πια τα βάρη της κρίσης στους μη προνομιούχους. Μέρα που ο πλούτος που παράγει ο τόπος θα μοιράζεται πιο δίκαια. Μέρα – νέα αφετηρία για πράσινη ανάπτυξη, κοινωνικό κράτος, ευημερία για όλους και τον καθένα ξεχωριστά. 

Όλοι μας και προπαντός ο τόπος μας έχουμε ανάγκη το οξυγόνο που δίνει στην πολιτική τη δύναμη της αναγέννησης, την αύρα του ανθρωπισμού , τη δυναμική της ανανέωσης και της αλλαγής. Το οξυγόνο που δίνει στον πολιτικό η πίστη στις αξίες του, η προσήλωση στις προοδευτικές του καταβολές, η αυθεντικότητα στη διαδρομή του, η συναίσθηση του χρέους του απέναντι στη δημοκρατία και τους πολίτες. 

Στην πορεία συχνά συμβιβαζόμαστε γιατί είναι δύσκολο τα «θέλω» μας να χωρέσουν στα «πρέπει». Ουδέποτε κάναμε έκπτωση στις κοινές μας αξίες. Και σήμερα αντιστεκόμαστε στην ιδέα ότι η πολιτική ηττήθηκε οριστικά. Ότι οι πολιτικοί ασκούν επάγγελμα, δημιουργούν λόμπι, εξασκούνται σε τεχνικές διαχείρισης της εξουσίας, σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πιστεύουμε βαθιά ότι η πολιτική πρέπει να γίνει ξανά συλλογική προσφορά στο λαό και τον τόπο. Ότι οι πολιτικοί οφείλουν κάθε στιγμή να αναδεικνύουν το ήθος τους, την παιδεία τους, τον αλτρουϊσμό τους. Να αξίζουν τη ψήφο σας.

Ο τόπος χρειάζεται μια νέα μεταπολίτευση, μια πραγματική επανίδρυση της δημοκρατίας. Για να έρθει αυτή τη φορά με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία. Να πάψει η δημοκρατία μας να είναι ολιγαρχική, η εξουσία προνόμιο της διαπλοκής κατεστημένων συμφερόντων, ο πλούτος περιουσία των ολίγων και το δημόσιο συμφέρον κενό γράμμα. Κανόνες για όλους. Διαφάνεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία παντού. Δημοκρατία στην αγορά. Ανασύνταξη και αποκέντρωση της πολιτείας. Σεβασμός στον πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται απέναντι στους Έλληνες πολίτες για ένα αδιάπτωτο αγώνα για τη δημοκρατική ανατροπή που θα φέρει μια νέα άνοιξη στην Ελλάδα και θα κατοχυρώσει το δικαίωμα στην ευημερία. Κυρίως για τη νέα γενιά που πρέπει επειγόντως να βρεθεί στο προσκήνιο της νέας εποχής  

Και τώρα; Αλλάζουμε πορεία όπως το 1974, το 1981, το 1993. Με οδηγό τις Αξίες μας θα φέρουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες εκεί που μας αξίζει. Να νιώσουμε ξανά περήφανοι στην Ευρώπη και το κόσμο. Να νιώσουμε ξανά ασφαλείς και αισιόδοξοι για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Με το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο στη Βουλή με τη κυβερνώσα αριστερά, πυξίδα στη πολιτική μας, με το Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας, με τη νέα γενιά, τη γενιά της ανατροπής μπροστά, κάνουμε έφοδο στο μέλλον.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search