skip to Main Content

Συνέντευξη στην εφημερίδα ”City Press”

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Βούζα Χρ.

Ποιος ευθύνεται για το περιστατικό βίας στο ΑΤ Ομόνοιας;

Tα αλλεπάλληλα περιστατικά δείχνουν μια αστυνομία ξεχαρβαλωμένη, ασυντόνιστη, να αυθαιρετεί και να απαξιώνει το Σώμα. Δεν είναι τυχαίο. Κάποτε θα πρέπει να αναλάβει ο κ. Πολύδωρας την πολιτική του ευθύνη και αν δεν το κάνει ο ίδιος να αναλάβει ο πρωθυπουργός.

Είναι «φωλιά βίας» ο ΣΥΝ;

Πρόκειται για μια άθλια κατηγορία προς τα κοινοβουλευτικά μας ήθη. Έρχεται και παρέρχεται τον τελευταίο καιρό με τρόπο αυθαίρετο και ανάρμοστο. Δεν μπορούν να κατηγορούνται νόμιμα και κοινοβουλευτικά κόμματα με ελαφριά την καρδία. Δεν είναι καλό μήνυμα για τη δημοκρατία και δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Πολύδωρας το διαπράττει κατ΄ εξακολούθηση. Αν είναι προεκλογικό παιχνίδι είναι επικίνδυνο. Αν είναι «αφέλεια» κάποιος πρέπει να το σταματήσει.

Τώρα που φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης για τα ομόλογα πρέπει η πολιτική να μείνει λίγο πιο πίσω;

Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και πρέπει να είναι απερίσπαστη για να καταλογίσει ακριβοδίκαια τις αστικές και ποινικές ευθύνες. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιος σχεδίασε και άφησε να εξελιχθεί η ληστρική επιδρομή στα ταμεία. Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του πρέπει να πάψουν να κρύβουν το κεφάλι στην άμμο όπως η στρουθοκάμηλος. Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να μην συγκαλύπτουν σπασμωδικά και με αγωνία υπεύθυνους και διαμεσολαβητές.

Μήπως με τη στάση σας, όμως, οδηγείτε τη χώρα σε μια προεκλογική περίοδο με «κλίμα ‘89»;

Κάθε άλλο. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν απειλεί με ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, δεν θέλει να στήσει Ειδικά Δικαστήρια, δεν συκοφαντεί τους πολιτικά ενεχόμενους. Να μας πουν όλη την αλήθεια για το σύνολο των ομολόγων που τη γνωρίζουν, να επαναπατριστούν στα ταμεία τα κεφάλαια από τους διαμεσολαβητές και τους «κουμπάρους», να αποδοθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιους αυτές αναλογούν και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν εξ ολοκλήρου. Γιατί οι ίδιοι σχεδίασαν και εφάρμοσαν την απάτη. Την αλήθεια ζητάμε τίποτε άλλο.

Οδηγεί τελικά σε ισχνές αυτοδυναμίες ή και ακυβερνησία ο εκλογικός νόμος Σκανδαλίδη;

Γιατί με 164 βουλευτές που έχει η ΝΔ σήμερα δεν υπάρχει πλήρης ακυβερνησία; Ας αφήσουν ήσυχο τον εκλογικό νόμο που και δίκαιος είναι, και σταθερότητα διασφαλίζει και ανοίγει στοιχειώδες το πολιτικό παιχνίδι ταράζοντας επιτέλους τα στάσιμα νερά την πολιτικής. Πρώτα κυβερνούσαν μόνο με τις δημοσκοπήσεις τώρα αφαιρούν και προσθέτουν ποσοστά αγωνιώντας για τον εκλογικό νόμο.

Σας κατηγορούν ότι σιγοντάρετε το ΛΑΟΣ για να δυσκολέψετε την κυβέρνηση όπως, υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι έκανε παλιά η ΝΔ με το ΔΗΚΚΙ και τώρα με το κόμμα Παπαθεμελή…

Όνειρα ή μάλλον εφιάλτες θερινής νύχτας. Τι δουλειά έχουμε εμείς σε ξένο αχυρώνα; Νομίζω ότι η ΝΔ πάσχει συνολικά από το σύνδρομο της καταδίωξης από τη στιγμή που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και να χάσει τις εκλογές.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ προηγείται και η είσοδος Καρατζαφέρη στη Βουλή μπορεί να της αφαιρέσει την αυτοδυναμία…

Ο Γ. Καρατζαφέρης όπως τόσο γλαφυρά το φωνάζει ο κ. Ψωμιάδης είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα της ΝΔ που κατ’ ευφημισμό ισχυρίζεται ότι είναι κόμμα του μεσαίου χώρου. Η ηθική και πολιτική κατάρρευση της «νέας διακυβέρνησης» είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Και όσο βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ τώρα περνάει τον κάβο και πάει για νίκη τόσο θα μεγαλώνει και η προσπάθεια και τα σενάρια αποπροσανατολισμού.

Αν κερδίσετε τις εκλογές είστε έτοιμοι να συζητήσετε συνεργασία με τον ΣΥΝ;

Νομίζω ότι ο Γ. Παπανδρέου διατύπωσε καθαρά την πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει και μάλιστα με αυτοδυναμία. Ωστόσο, θέλει να διευρύνει την πολιτική βάση άσκησης της εξουσίας γιατί η χώρα απαιτεί ανατροπές που ξεπερνούν τα όρια και τις δυνατότητες ενός κόμματος. Ας αλλάξουμε επιτέλους εποχή.

Είναι τα εθνικά θέματα όπως το λεγόμενο Σκοπιανό λόγος να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές;

Ο λόγος που ζητούμε πρόωρες εκλογές είναι για να σταματήσει ο κατήφορος και η πορεία τριτοκοσμοποιήσης της από μια αυταρχική βαθιά ταξική και αλλοπρόσαλλη διακυβέρνηση. Ας το διατυπώσουν όπως νομίζουν ή τους βολεύει. Ας αφήσουν, όμως έξω το παιχνίδι με εθνικά θέματα.

Είναι η πρώτη θέση στην Α΄ Αθήνας ξανά στόχος για τον Κ. Σκανδαλίδη;

Η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος μου στόχος, η αναβάθμιση της πολιτικής η μόνη μου έγνοια και η εμπιστοσύνη των απλών ανθρώπων της Αθήνας η μόνη δικαίωση της πολιτικής μου συμβολής. Ούτε το ήθος, ούτε η διαδρομή μου, μου επιτρέπουν καιροσκοπικές επιδιώξεις.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search