skip to Main Content

Συνέντευξη στην εφημερίδα ”ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”

στο δημοσιογράφο Χρήστο Κιούπη.

Τι απαντάτε σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έσπρωξε τη χώρα σε εκλογές με τη στάση του στο θέμα της Προεδρικής εκλογής;

Ο κ. Καραμανλής οδηγήθηκε σε εκλογές εξαιτίας των αδιεξόδων που συσσώρευσαν οι πολιτικές της Κυβέρνησής του αλλά και των εσωκομματικών αδιεξόδων στα οποία βρέθηκε η παράταξή του. Το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει τη στάση του από το Φεβρουάριο με την τοποθέτηση του Προέδρου μας για διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι του πήρε τόσο χρόνο να το καταλάβει… Απλά για άλλη μία φορά νόμιζε ότι μπορεί να πολιτευτεί ως ρήτορας και επικοινωνιακά ξεχνώντας ότι επί 6 χρόνια είναι Πρωθυπουργός και θα κριθεί για το έργο του….

Τι διαφορετικό θα μπορούσε να κάνει ο Κώστας Καραμανλής όταν όπως υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη με τη στάση σας οδηγούσατε τη χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία;

Η χώρα ήταν, επί της ουσίας, ακυβέρνητη, πριν από το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για άμεσες εκλογές. Αυτό μας οδήγησε στην πρόταση αυτή γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος χρειάζεται Κυβέρνηση και Κυβερνήτη. Απλά ο κ. Καραμανλής παράτεινε την κατάσταση αυτή και επιδείνωσε την εικόνα της χώρας

Με ποιους θα συγκυβερνήσετε σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας;

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά αυτοδυναμίας. Και βέβαια έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι για εμάς η επόμενη ημέρα είναι μέρα ευρύτερων προγραμματικών συνεργασιών με όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις και με τις δυνάμεις της πέραν του ΠΑΣΟΚ ανανεωτικής αριστεράς. Το μπορούμε και θα το υλοποιήσουμε.
Ο στόχος της Κυβερνώσας Αριστεράς είναι εφικτός , αναγκαίος και ρεαλιστικός.

Γιατί ο λαός να σας δώσει συγχωροχάρτι, όταν είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της περιόδου 2000-2004;

Δε ζητάμε συγχωροχάρτι. Το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε το 2004.
Σήμερα κρίνεται η εξαετία της ΝΔ και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να πορεύεται αντιπολιτευόμενη το παρελθόν προκειμένου να κρύψει την πραγματικότητα.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αλλάζουμε, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να συγκρουόμαστε με τον κακό μας εαυτό και αν δημιουργούμε νέες προοπτικές μέσα από πολιτικές και ουσιαστικές, πολλές φορές και επώδυνες , διαδικασίες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ζητούν την εμπιστοσύνη των πολιτών για να αλλάξει πορεία η χώρα και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του προγράμματός μας που με σαφήνεια έχουμε παρουσιάσει.

Τι απαντάτε σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα και απλώς χαϊδεύει αυτιά;

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας το οποίο δίνει απαντήσεις στο σύνολο των θεμάτων που πρέπει να απασχολήσουν την Κυβέρνηση της 5ης Οκτωβρίου. Προτείνουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, την αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κράτους με έμφαση την Υγεία και την Παιδεία, την αναμόρφωση του μοντέλου διακυβέρνησης της χώρας με έμφαση τη διαφάνεια και την αποκέντρωση, την αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος με φορολόγηση όλων των υψηλών εισοδημάτων, την επαναφορά της χώρας σε δρόμους κύρους και αξιοπιστίας σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Όλα αυτά δεν χαϊδεύουν αυτιά αλλά δίνουν λύσεις και δημιουργούν ρήξεις με το χθες.
Και βέβαια απέναντί μας έχουμε μία παράταξη που δε λέει τι θα κάνει πέρα από το ότι θα παγώσει μισθούς και συντάξεις και κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

Πότε λοιπόν θα δουν οι Έλληνες πολίτες καλύτερες μέρες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους;

Για εμάς το πρώτο στοίχημα είναι να φέρουμε ξανά στη χώρα το αίσθημα αισιοδοξίας και ελπίδας. Και ταυτόχρονα να υλοποιήσουμε τόσο τις δεσμεύσεις μας για τα άμεσα βήματα των πρώτων εκατό ημερών αλλά και το πρόγραμμά μας που μπορεί να δώσει το αίσθημα και την απτή απόδειξη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι βιώνουν μία πιο σίγουρη πραγματικότητα και βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της συλλογικής ευημερίας.

Τι απαντάτε στην κριτική που σας ασκεί η Ν.Δ. για τη στάση σας στη συμφωνία που αφορά στον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη;

Με τεχνάσματα δε γίνεται πολιτική. Εμείς οραματιστήκαμε και δρομολογήσαμε τη δημιουργία του αγωγού και ζητάμε το αυτονόητο που είναι πιο ευνοϊκοί όροι για την Ελλάδα και μεγαλύτερο σεβασμό στο Περιβάλλον. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα θέμα που ζητούν και οι άλλοι εταίροι και μάλλον η ΝΔ έχει την άποψη ότι πρέπει και σε αυτό το θέμα να εφαρμόσουμε τη διπλωματία της ανυπαρξίας που μας χαρακτηρίζει τα τελευταία 6 χρόνια.

Κατά πόσο θα λυθούν τα εσωκομματικά προβλήματα στη Ν.Δ. με την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα;

Μετά την πολιτική της συγκάλυψης επί ένα χρόνο και το αποκορύφωμα του κλεισίματος της Βουλής το Μάιο , ο κ. Καραμανλής προσπαθεί με επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις και επιλεκτικές αποπομπές να πείσει ότι «δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του». Τις επιλογές του όμως στα θέματα διαφάνειας τις έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Καραμανλής και απώλεσε το μανδύα του αδιάφθορου.

Ποια πρόβλεψη κάνετε για τις εξελίξεις στη Ν.Δ. την επόμενη μέρα των εκλογών;


Το ενδιαφέρον μου είναι στη Νίκη του ΠΑΣΟΚ και στην αυτοδυναμία στις 4 Οκτώβρη. Για τα εσωκομματικά της ΝΔ ας απαντήσουν τα στελέχη της που από ότι βλέπω με αυτά ασχολούνται από τώρα…

Κουστούμια στο ΠΑΣΟΚ έχετε αρχίσει να ράβετε για τα υπουργεία;

Η άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας δεν είναι ενδυματολογικού περιεχομένου και σίγουρα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αυτονόητο κάτοχο θέσεων και αξιωμάτων την επόμενη ημέρα θα διαψευστούν.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και σοβαρότητα στο θέμα αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα είναι την επόμενη ημέρα ο Κυβερνήτης που θα πορευθεί με τους άριστους και όχι τους αρεστούς.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search