skip to Main Content

Επιστολή – πρότασή προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας, για τη μετατροπή του κτιρίου του ΕΜΠ σε πνεύμονα ανάσας, πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των Νέων στην Αθήνα.

Ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ,  Κώστας Σκανδαλίδης, απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επιστολή στην οποία του καταθέτει την πρότασή του για τη μετατροπή του κτιρίου του ΕΜΠ σε πνεύμονα ανάσας, πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των Νέων στην Αθήνα .

Η πρόταση αυτή αποτελεί δημιουργική απάντηση σε αδιέξοδες συζητήσεις που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με φαινόμενα βίας στο κέντρο της Πόλης των Αθηνών.

 

Αποτελεί μία πρόταση που μπορεί να καλλιεργήσει τη συνεργασία Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστημιακής κοινότητας και ταυτόχρονα να βελτιώσει τη ζωή τόσο των κατοίκων των Αθηνών όσο και των καταστηματαρχών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της.

 

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει:

«Παίρνω την πρωτοβουλία με την παρούσα επιστολή να σας καταθέσω πρότασή μου η οποία εκτιμώ ότι αποτελεί δημιουργική απάντηση σε αδιέξοδες συζητήσεις που παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό σχετικά με τα φαινόμενα βίας στο κέντρο της Πόλης των Αθηνών.

Η πρότασή μου για τη μετατροπή του κτιρίου του ΕΜΠ σε πνεύμονα ανάσας, πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των Νέων στην Αθήνα, εκτιμώ ότι συνεισφέρει στην προσπάθεια για να αναβαθμιστεί η πόλη μας και να καταρριφτούν κάποια άλλοθι που χρησιμοποιούνται προκειμένου καλυφθούν ανεπάρκειες και πολιτικές ευθύνες στον τομέα της Ασφάλειας των πολιτών.

Επίσης η προώθηση της πρότασης αυτής μπορεί να αποτρέψει και τους γνωστούς αγνώστους από την προσπάθειά τους να παραχαράξουν και να αλλοιώσουν την έννοια και το ρόλο του Πανεπιστημιακού Ασύλου στη χώρα μας.

Πιστεύω ότι ως Υπουργός Παιδείας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, θα προωθήσετε και εσείς την παρούσα πρόταση απαντώντας σε φαινόμενα των καιρών όχι με το δόγμα «πονάει χέρι κόβω χέρι», αλλά με τη λογική δημιουργώ συνθήκες καλύτερης, ποιοτικότερης και ασφαλέστερης ζωής για τους κατοίκους των Αθηνών και όλων των πολιτών που εργάζονται και επισκέπτονται  την πόλη μας».

Αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο κ. Σκανδαλίδης στο Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και στον Πρύτανη του ΕΜΠ, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Σκανδαλίδης, προγραμματίζει να ζητήσει συνάντηση με τον Πρύτανη του ΕΜΠ, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση και να τη θέσει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Αθήνα Αλλά-Ζει» .

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της πρότασης

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ,

ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

 

«ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΑΝΑΣΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»   

Στόχος:

Να ενοποιηθεί ο χώρος του Πολυτεχνείου με τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες της περιοχής, οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες.

Να αποτελέσει πνεύμονα ανάσας , πρασίνου και ελεύθερης έκφρασης των νέων.

 

Βήματα:

 

≡              Μελέτη αισθητικής αναβάθμισης του χώρου του ΕΜΠ και ενοποίησης με το χώρο του Μουσείου

 

≡              Να «πέσουν τα κάγκελα» που περιφράζουν το χώρο των εγκαταστάσεων, με εξαίρεση αυτά της Πατησιών που συμβολίζουν την ιστορική εξέγερση.

 

≡              Να μεταφερθούν όλες οι ακαδημαϊκές λειτουργίες του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

 

≡              Ενδεικτικές Χρήσεις:

~              η Πρυτανεία (κεντρικό Κτίριο) γίνεται Μουσείο των αγώνων του Φοιτητικού Κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

~              το κτίριο Γκίνη να διατεθεί σε ομάδες νέων να δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Κοινωνίας των Πολιτών και προάγουν την ελεύθερη πολιτική έκφραση και σκέψη, τον πολιτισμό, την καινοτομία

~              σύγχρονος συνεδριακός και εκθεσιακός  χώρος με προτεραιότητα στη χρήση του να έχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

~              ο Δήμος Αθηναίων σε κτίριο των εγκαταστάσεων να δημιουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, υποδομές κοινωνικής ένταξης μεταναστών και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

 

≡              Να δημιουργηθεί σχήμα διαχείρισης των εγκαταστάσεων με τη συμμετοχή του ΕΜΠ, της ΕΦΕΕ, της ΕΣΕΕ, του Δήμου Αθηναίων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εθν. Συμβ. Νεολαίας.

 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search