skip to Main Content

Συνέντευξη στο περιοδικό ‘HELLO’ στην Ελένη Καλογεροπούλου.

-Κ. Σκανδαλίδη είστε υποψήφιος σε μια δύσκολη περιφέρεια , την Α΄ Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια  είναι συχνό το φαινόμενο των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση τους καταστηματάρχες . Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κληθεί να κυβερνήσει στις 5 Οκτωβρίου;

Τα φαινόμενα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας έχουν αιτίες που τα προκαλούν και σίγουρα σε μία κοινωνία πιο δίκαιη και με άμεσο ενδιαφέρον για τον πολίτη και τις ανάγκες του μπορούν να μειωθούν και να αποφευχθούν.
Ταυτόχρονα βέβαια πρόσφατα γεγονότα απέδειξαν ότι το κράτος έχει αποδιοργανωθεί πλήρως και αδυνατεί να διαφυλάξει την ομαλότητα στη ζωή της πόλης μας καθώς τα σώματα ασφαλείας έχουν αποδιοργανωθεί και λειτουργούν ως κομματικά φέουδα.
Και, τέλος, η Αθήνα, έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που θα καταργούν τα γκέτο που έχουν διαμορφωθεί, θα ενσωματώνουν την πολύ-πολιτισμικότητα που είναι μία πραγματικότητα και θα δημιουργούν εστίες ζωής και συνεύρεσης των πολιτών με παράλληλες δράσεις που θα εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, την πρόνοια και τη λειτουργία της γειτονιάς.
Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στην κοινωνική προστασία μέσα από θεσμούς και δράσεις και στην αποκέντρωση των εξουσιών έμπρακτα και μπορεί να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ζωής. Είναι πρώτη μας προτεραιότητα, να συζητήσουμε από μηδενική βάση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους τη Νομαρχία, το Δήμο, τις επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις μια νέα συμφωνία για τη λειτουργία του κέντρου της Αθήνας. Και θα παρουσιάσουμε όλα τα μέτρα για να την κάνουμε πράξη.

-Εκτός αυτού  η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά. Πως η κυβέρνησή σας θα δώσει πνοή και στήριξη σε αυτό τον τομέα;

Η κρίση στην αγορά απλά επιδεινώθηκε από την οικονομική κρίση καθώς ήταν φαινόμενο που προϋπήρξε ως συνέπεια των πολιτικών της Κυβέρνησης.
Ο στόχος μας για αναδιανομή του πλούτου, διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά μέσω ρυθμίσεων στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ανατροπής λογικών παγώματος εισοδημάτων αποτελεί μία σαφή απάντηση στη σημερινή κρίση. Επιλογές όπως η στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων κατά 4% το 2010, η αλλαγή του «Τειρεσία», τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος εμπεριέχονται σε έτοιμα νομοσχέδια που αμέσως θα προχωρήσουν.
Ταυτόχρονα για εμάς είναι πρωταρχικός στόχος η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μας και η αλλαγή προσανατολισμού και προτεραιοτήτων. 
Στην κατεύθυνση αυτή δεσμευόμαστε να αναπροσαρμόσουμε τον προσανατολισμό των κοινοτικών πόρων προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων και κυρίως της ραχοκοκαλιάς που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και προς όφελος της ελληνικής παραγωγής.

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αφήσει πίσω του το παλιό ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχει παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που εξελίσεται , αλλάζει, μετεξελίσσεται, μαθαίνει από τα λάθη του, αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Στην ιστορική του διαδρομή το ΠΑΣΟΚ εδραιώθηκε χάρη σε αυτή του τη δυνατότητα και χάρη στην πίστη του σε Αξίες και Αρχές.
Όποτε απομακρυνθήκαμε από αυτά και χάσαμε την επαφή μας με τους πολίτες, χάσαμε.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη με τη δύναμη της πείρας και της ανανέωσης και με τη δύναμη της ρεαλιστικής και παράλληλα οραματικής προγραμματικής πρότασης που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος εκφράζοντας το σύνολο των δυνάμεών μας. Έχω τη γνώμη ότι το ΠΑΣΟΚ που θα δείτε στην Κυβέρνηση από την πρώτη μέρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Γιατί οι πρακτικές της διακυβέρνησης και της άσκησης εξουσίας θα αλλάξουν ριζικά.

-Πριν μερικά χρόνια διεκδικήσατε τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και βρεθήκατε αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου . Πώς εισπράττετε από τη βάση του κόμματος αυτή σας την κίνηση;

Με τον Γιώργο Παπανδρέου και το Βαγγέλη Βενιζέλο ήμασταν συνυποψήφιοι και όχι αντίπαλοι. Και στις 11 Νοεμβρίου το βράδυ με παρρησία δήλωσα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό Πρόεδρο και υποψήφιο Πρωθυπουργό. Από τότε δίνω τη μάχη για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, για την αλλαγή πορείας της χώρας μας ως απλός στρατιώτης όπως η διαδρομή και η συνείδησή μου επιβάλλει. 
Αυτός είναι ο στόχος μας , αυτός είναι ο δρόμος μας.
Ήμουν , είμαι και θα είμαι πάντοτε μάχιμος στην πρώτη γραμμή με πυξίδα τις αξίες μας. Είμαι περήφανος γιατί με τιμούν γι΄ αυτό το λόγο με την εμπιστοσύνη τους χιλιάδες Αθηναίοι. 

-Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ , πιστεύετε ότι είναι εύθραυστη ή έχει βάθος χρόνου;

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και δεν κινδυνεύει. Το έχουμε αποδείξει έμπρακτα. Το ΠΑΣΟΚ έχει στέραιες βάσεις που στηρίζονται σε αρχές και αξίες και δεν εξαρτώνται από πρόσωπα. Η βάση μας, μας επιβάλει συμμόρφωση όποτε ξεφεύγουμε και σήμερα μας επιβάλλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία λόγων και έργων. Κάντε μια μικρή σύγκριση. Όταν το ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε από την εξουσία το 2004 όλοι ενωμένοι δίναμε τη μάχη με πίστη στην παράταξη και την προοπτική της. Σήμερα που αποχωρεί η Ν.Δ είδατε και ζήσατε μια καταρρέουσα παράταξη αντιπαλων ομάδων και στελεχών που ο μόνος συνδετικός τους ιστός είναι η εξουσία και η ιδιοποίησή της. Γι΄ αυτό έχουμε το ηθικό, πολιτικό και αξιακό πλεονέκτημα που μας οδηγεί στο τιμόνι της χώρας. 

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search