skip to Main Content

”Ο ΣΥΡΙΖΑ αχθοφόρος στην επιστροφή της ΝΔ” – Συνέντευξη στα Νεα

Αντιστρέφεται το κλίμα εσωστρέφειας μετά την ρήξη της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου;

Η παράταξη, στη διαδρομή της έχει συνηθίσει να περνά από τέτοιους κάβους. Παρά την απόφασή του να αποχωρήσει, ο Ευ. Βενιζέλος αποτελεί κεφάλαιο για το χώρο μας. Όμως βλέπουμε μπροστά. Ήδη στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου το πνεύμα της ενότητας, της συσπείρωσης και της αποφασιστικότητας πρυτάνευσε. Η ομόφωνη έγκριση της εισήγησης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί την πιο απτή απόδειξη. Έχουμε να δώσουμε μάχη καθοσιώσεως, μάχη ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών στον προοδευτικό χώρο. Σ’ αυτή τη μάχη δηλώνουμε όλοι παρόντες.

Ποια είναι η στρατηγική σας για τις εκλογές που έρχονται; Υπάρχουν ψηφοφόροι σας που φοβούνται πως η κίνηση στο Επικρατείας σηματοδοτεί προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε κουραστεί να απαντούμε στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και που ανάλογα με το κομματικό τους συμφέρον μας τραβούν πότε δεξιά και πότε αριστερά. Προσέγγιση στο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά η επιλογή του Γ. Καμίνη; Κάθε άλλο. Προσέγγιση στο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά η στρατηγική της αυτόνομης πορείας που προβάλλουμε σε κάθε ευκαιρία και σ’ όλους τους τόνους; Προσέγγιση στο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ο στόχος να ηττηθεί οριστικά στις επικείμενες εκλογές; Ο εκλογικός μας στόχος είναι η ανατροπή των συσχετισμών στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής ως του μοναδικού προοδευτικού πόλου απέναντι στη συντήρηση και τον δεξιό και αριστερό λαϊκισμό. Εκεί στοχεύουν οι θέσεις μας, το πρόγραμμα μας, οι επιλογές μας.

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Η συλλογιστική μας είναι απλή και δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αλλοπρόσαλλες και βαθειά συντηρητικές επιλογές του έγινε ο αχθοφόρος για να επιστρέψει στο προσκήνιο τόσο η παραδοσιακή δεξιά, όσο και οι συμπαρομαρτούσες ακροδεξιές δυνάμεις. Η μόνη παράταξη που μετά τις εκλογές μπορεί να γίνει αντίβαρο αλλά και να προωθήσει κατά το δυνατό προοδευτικές λύσεις είμαστε εμείς. Εμείς που έχουμε αποδείξει στη πράξη ότι αποτελούμε και δύναμη υπεύθυνης, δομικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης, αλλά και δύναμη προωθητική για την επίτευξη κρίσιμων εθνικών στόχων που θα μπορούσαν να βρουν τους Έλληνες ενωμένους.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ποια θα είναι η στάση του Κινήματος Αλλαγής;

Μου φαίνεται ότι έχει κολλήσει η βελόνα στην προ των ευρωεκλογών περίοδο. Είτε αυτοδύναμη είτε όχι η ΝΔ θα είναι ο κυρίαρχος πόλος διακυβέρνησης. Δίνουμε μάχη να μην έρθει αυτοδύναμη. Παράλληλα εμείς εγγυόμαστε τόσο την υπεράσπιση της προοδευτικής μας πρότασης που διαφέρει ριζικά από αυτή της ΝΔ, όσο και την υπεύθυνη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων για την πολιτική σταθερότητα και την πορεία του τόπου. Η εθνική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η αντιμετώπιση της τούρκικης απειλής, η συνταγματική αναθεώρηση, το εκλογικό σύστημα είναι ορισμένα απ’ αυτά. Όμως, επιμένουμε και δεν υπεκφεύγουμε. Ας αποφασίσει με την ετυμηγορία του ο λαός τι ακριβώς θέλει κι εμείς εδώ είμαστε. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Προς τι, λοιπόν, επαναλαμβάνεται μονότονα το ερώτημα; Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Υπάρχει πήχης, από άποψη ποσοστού; Πώς ορίζεται η «ισχυρή εντολή» που ζητάτε;

Ισχυρή εντολή σημαίνει ότι επιστρέφουμε ως καταλύτης στο πολιτικό προσκήνιο για τις κρίσιμες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και ως ο εν δυνάμει κυρίαρχος προοδευτικός πόλος. Δεν βάζουμε ταβάνι στους στόχους μας, ούτε μετρούμε με προσθαφαιρέσεις ποσοστών. Θέλουμε εντολή να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας. Και πιστεύουμε ότι η ψήφος του θα μας δώσει τη πρέπουσα δύναμη για να τα καταφέρουμε.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search