skip to Main Content

Συνέντευξη στο Ρ/Σ «REAL FM 97,8».


ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ

Κ. ΜΑΚΡΗ: Θα διαβάσω το μήνυμα του ακροατή μας, το έχει υπογράψει κιόλας, Γιώργος Κοκοράκης. Κυρία Μακρή, λέει, τα δυο, λεγόμενα, μεγάλα κόμματα έχουν πρόγραμμα; Τίποτα, μόνο ρουσφέτια και τίποτε άλλο. Ας αλλάξουμε προς κάτι άλλο καλύτερο. Ίδιο, θα δούμε χειρότερο, δε νομίζω.

Θα πάρω την παρατήρησή του ως αφορμή για να βάλω στην κουβέντα μας τον καλεσμένο μας, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Καλό μεσημέρι.  
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καλό μεσημέρι κα Μακρή.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Τι κάνετε κ. Υπουργέ;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Προσπαθώ να είμαι καλά.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Να σας ρωτήσω κάτι αυθόρμητα όπως το αισθάνομαι. Γιατί δεν το κλείνετε το μαγαζί, που λέμε λαϊκά, στη Βουλή, αντί να συνεχίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα να ευτελίζουν τον εαυτό τους με τροπολογίες αστείες και ρουσφετολογικές;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καταρχήν, για τις αστείες και ρουσφετολογικές τροπολογίες έχετε απόλυτο δίκιο. Aλλά,  οι αστείες και ρουσφετολογικές τροπολογίες κρύβουν ένα άλλο θέμα, το οποίο είναι σοβαρό. Επειδή, οι μέρες είναι μετρημένες μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, έπρεπε να γίνουν κάποιες διευθετήσεις που είναι αναγκαίες σ΄ αυτή τη φάση, αλλά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.  Περί αυτού πρόκειται.

Κ. ΜΑΚΡΗ: Εγώ πάντως διαβάζω σήμερα και στις εφημερίδες…
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Για όλες τις τροπολογίες που είναι καθαρά ρουσφετολογικές επαναλαμβάνω έχετε απόλυτο δίκιο.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Ναι, γιατί ξέρετε εδώ πέρα ο κόσμος πια έχει πολύ σοβαρές αγωνίες. Σε ένα μήνα περίπου έχουμε εκλογές. Δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι σ’ αυτό.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι βέβαια.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Γιατί υπάρχει και μια φημολογία ότι μπορεί να πάμε προς αναβολή των εκλογών. Έχετε εσείς τέτοια ενημέρωση;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και ποιος θα κυβερνά τη χώρα μετά..
Κ. ΜΑΚΡΗ: Όχι, ότι μπορεί να έχουμε μία κυβέρνηση τεχνοκρατών.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όταν η ίδια η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση ουσιαστικά αναχώρησης;
Κ. ΜΑΚΡΗ: Άρα λοιπόν πάμε για εκλογές μάλλον στις 6 Μαΐου.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Έτσι φαίνεται. Έπρεπε ήδη να είχαν γίνει,  όπως σας έχω πει κι άλλη φορά. Αφού δεν έχουν γίνει, ας γίνουν τουλάχιστον στις 6 Μαΐου.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Εγώ λοιπόν αναρωτιέμαι, ο κόσμος έχει πολύ σοβαρές αγωνίες. Δεν θα σταθώ στην αυτοκτονία σήμερα του 77χρονου στο Σύνταγμα γιατί έχουν γίνει πολλές τέτοιες αυτοκτονίες. Θα σταθώ και στην αγωνία και στην απελπισία πολλών ανθρώπων. Θέλουν να ακούσουν κάτι για το αύριο. Δεν ακούν τίποτα από αυτά κ. Υπουργέ.
Δεν ακούν πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα, από πού θα βρείτε τα δισεκατομμύρια τα οποία χρειάζονται, ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης. Δηλαδή πραγματικές αγωνίες. Εδώ αναλωνόμαστε σε ρουσφέτια, ποιος Υπουργός προσπάθησε να περάσει τι, πότε το πήρε πίσω, αν ο κ. Βορίδης με τα ταξί έκανε αυτό ή εκείνο.   
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, αυτό που λέτε είναι η μία όψη του νομίσματος, γιατί υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, που είναι η σοβαρή προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος όταν ήταν στην κυβέρνηση για να φτάσει στη δανειακή σύμβαση που ήταν για την Ελλάδα μια επιτυχία.  Τώρα το ΠΑΣΟΚ με νέα ηγεσία ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει το πρόγραμμα που λέτε για το πώς θα κυβερνήσει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές, και ο στόχος μας είναι αυτός.
Και ασφαλώς, σ’ αυτή τη διαδικασία, σ’ αυτή την πρόταση θα εντάξει τη δανειακή σύμβαση, την οποία οφείλει μια σοβαρή χώρα να υλοποιήσει από τη στιγμή που την υπογράφουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματά της και μάλιστα με τέτοια πλειοψηφία, πώς θα την εντάξει σε ένα ευρύτερο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης του τόπου.
Αυτό θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα, ως πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, και πιστεύω ότι αυτό θα κυριαρχήσει και στον πολιτικό διάλογο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Θα πιάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα κ. Σκανδαλίδη 50%;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον ελληνικό λαό. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι αρκετά πάνω από το 50%. Εκείνο που ξέρω πολύ καλά και μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα, είναι ότι από την ημέρα που δρομολογήθηκε η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ήρθε ο λαός και ψήφισε, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν τον κ. Βενιζέλο, με αυτή τη δυναμική παρουσία που είχαν, υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση της συσπείρωσης της παράταξής μας.
Τη βλέπουμε όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά κυρίως δια γυμνού οφθαλμού από τις περιοδείες που κάνουμε παντού. Πιστεύω ότι αυτή η συσπείρωση θα κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες πάνω στην ουσιαστική τοποθέτηση των διλημμάτων αυτών των εκλογών, των πραγματικών διλημμάτων, όχι των επικοινωνιακών, που έχουν σχέση με τη συνολικότερη πορεία της χώρας.  Έχω επίσης την πεποίθηση ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ρεαλιστικός στόχος να παλέψει για τη νίκη στις εκλογές.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Για την πρωτιά εννοείτε στις εκλογές;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ναι.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Το θεωρείτε πραγματικά ρεαλιστικό ή το λέτε από κομματικό πατριωτισμό αυτό;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι πιο ρεαλιστικό από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνω πολύ πιο ρεαλιστικό. Πολύ πιο κοντά αυτός ο στόχος από την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Δε μου λέτε, την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν λοιπόν έχετε, όπως λέτε εσείς, την αισιόδοξη δική σας πρόβλεψη, πάνω από 50% τα δύο μεγάλα κόμματα, θα γίνει μία κυβέρνηση συνεργασίας σαν κι αυτή που έχουμε σήμερα για παράδειγμα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα, προφανώς θα προτείνει μια προοδευτική κυβέρνηση.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Καλά, ας πάμε στο πιο ρεαλιστικό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, γιατί οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή μπορεί να ανατραπούν. Μπορώ να επιστρατεύσω δημοσκοπήσεις που φέρνουν τα κόμματα στα ίδια ποσοστά.  Εν πάση περιπτώσει, θα σας πω και για το δεύτερο, μην ανησυχείτε.
Εάν, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και έχει την πρωτοβουλία στις εξελίξεις, θα προτείνει μια προοδευτική κυβέρνηση με βάση αυτό το εθνικό σχέδιο, το οποίο σας είπα προηγούμενα, ότι θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό και θα εντάσσει οργανικά τη δανεική σύμβαση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σ’ αυτό το σχέδιο.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Όταν λέτε μία προοδευτική κυβέρνηση;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Με όποιες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θέλουν να συμβάλλουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, ποια θα είναι και πώς. Υπάρχουν τέτοια κόμματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν.  
Κ. ΜΑΚΡΗ: Μάλιστα. Φιλοευρωπαϊκή δύναμη για παράδειγμα…
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το πιο πιθανό απ’ όλα θα ήταν να υπάρχει μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με βάση τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Πάω στη δεύτερη περίπτωση.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Μάλιστα. Το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την περίπτωση τώρα την υποθετική, την πρώτη περίπτωση της πρωτιάς του, θα προτείνει να είναι και ο κ. Κουβέλης μέσα, όπως πολλά στελέχη σας ζητούν;  
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Βεβαίως. Σ’ αυτή την περίπτωση η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη δυνάμεων πρέπει να υπάρξει γύρω από ένα πρόγραμμα συμφωνημένο, με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με ορίζοντα επίσης πολύ συγκεκριμένο και με υποψήφιο Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Μάλιστα, κοινής αποδοχής Πρωθυπουργό. Πάμε λοιπόν στη δεύτερη περίπτωση τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει ένα σαφές προβάδισμα. Είχατε πει ότι αν είναι κοντά στην αυτοδυναμία θα δώσετε απλώς ψήφο εμπιστοσύνης.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το είπα αυτό γιατί υπήρχε η λογική ότι θα φτάσει ο κ. Σαμαράς στους 148 Βουλευτές και στους 147. Αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει. Εγώ μιλάω για οποιαδήποτε περίπτωση.
Όπως είπα προηγούμενα για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, σας λέω τώρα και για την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Το πιο φυσιολογικό για τη χώρα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης και αποδοχής, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένο ορίζοντα.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Δηλαδή ο κ. Σαμαράς στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι το πρώτο κόμμα και πάρει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτήν την κυβέρνηση, δεν δικαιούται να είναι Πρωθυπουργός;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, τώρα όμως μπαίνουμε σε μια σεναριολογία.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Ούτως ή άλλως.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Σας είπα ποια είναι η πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ είχε την κυβέρνηση της χώρας στα χέρια του και ο Παπανδρέου έκανε μία γενναία έξοδο από την κυβέρνηση και με κοινοβουλευτικά  αυτοδύναμο ΠΑΣΟΚ κοινοβουλευτικά κάναμε κυβέρνηση με πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.
Δεν καταλαβαίνετε ότι όταν υπάρχουν δύο κόμματα που έχουν διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα και σε ένα πρόσωπο που να του έχουν εμπιστοσύνη; Εγώ βλέπω τη συμπεριφορά του κ. Σαμαρά τώρα στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, και το βλέπω και τρελαίνομαι.
Περνάει ο νόμος από το Υπουργικό Συμβούλιο, στον οποίο δεν αντιπαρατίθεται η Νέα Δημοκρατία. Έρχεται στη Βουλή. Το λέει ο Πρωθυπουργός ότι θα έρθει στη Βουλή, συμφωνούν όλοι. Έρχεται στη Βουλή και το καταψηφίζει. Είναι δυνατόν αυτό να είναι κυβέρνηση συνεργασίας;
Θέλω να πω, δηλαδή,  πως όλα αυτά με τις τροπολογίες και αυτά που λέτε τώρα είναι απόρροια αυτής της τελευταίας περιόδου που μπήκε η Νέα Δημοκρατία σε προεκλογική περίοδο. Άμα δεν πάμε σε μια διαδικασία…
Κ. ΜΑΚΡΗ: Κύριε Σκανδαλίδη, μισό λεπτό. Βλέποντας τα ονόματα των Βουλευτών που έχουν καταθέσει τις τροπολογίες, δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι 50 και 50 δυστυχώς.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Σας τις διαχώρισα. Σας διαχώρισα από την αρχή τις περιπτώσεις. Θέλω, λοιπόν, να σας πω πολύ  καλά ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όταν μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας, την εννοούμε την κυβέρνηση συνεργασίας, και ότι συμμετέχουμε όλοι κανονικά. Δεν αντιπολιτευόμαστε συμπολιτευόμενοι, όπως λέει ο κ. Βενιζέλος, και συμπολιτευόμαστε αντιπολιτευόμενοι.  
Κ. ΜΑΚΡΗ: Την Κυριακή την περασμένη στη REALNEWS η κα Βάσω Παπανδρέου είπε ότι στη διετία του Παπανδρέου έγιναν εγκλήματα στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία κατέστρεψε τη χώρα και ήρθε το ΠΑΣΟΚ και την αποτέλειωσε. Αναρωτιέμαι λοιπόν, όταν με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών σας γίνεται αυτή η διαπίστωση, πώς θα ζητήσετε την ψήφο των πολιτών σε λίγες ημέρες; Γιατί να σας ξαναψηφίσουν δηλαδή;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καταρχήν, δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε στέλεχος που καταψήφισε όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, κάνει μια δήλωση θεωρώντας ότι είναι το ίδιο συνεπές.
Εγώ ομολογώ ότι δεν περίμενα από τη Βάσω να φτάσει σ’ αυτό το σημείο να μιλάει για εγκληματικές πράξεις, διότι αυτό δεν πιστεύω ότι έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά, όταν ένα στέλεχος έχει αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση του από το χώρο και να κάνει αυτού του τύπου την αντιπαράθεση, προφανώς δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ που θα κατέβει στις εκλογές για να ζητήσει την ψήφο του λαού.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Ναι, αλλά είχε σχέση με το ΠΑΣΟΚ που ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια κυβέρνηση.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ξέρετε πόσοι ήταν στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια που δεν είναι τώρα;
Κ. ΜΑΚΡΗ: Καλά, τώρα η κυρία Παπανδρέου δεν είναι τυχαίο στέλεχος.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, δεν μιλάω γι’ αυτό, ούτε απαξιωτικά για την κα Παπανδρέου, η οποία εκτός του ότι είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη διαδρομή και είναι φίλη και συνεργάτης για πάρα πολλά χρόνια και την αγαπάω πάρα πολύ. Δεν μιλάω προσωπικά, μιλάω πολιτικά, ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, γιατί η κα Παπανδρέου έχει διαχωρίσει τη θέση της, εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Γιατί πάντως να σας ψηφίσει κάποιος θεωρείτε την επόμενη ημέρα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Γιατί είμαστε δύναμη ευθύνης, γιατί εμείς κυβερνήσαμε, γιατί εμείς πήραμε δύσκολες αποφάσεις, γιατί παραλάβαμε μια χώρα στον γκρεμό και καταφέραμε να την κρατήσουμε στοιχειωδώς όρθια. Δε λέω ότι κάναμε κανένα θαύμα, ούτε θριαμβολογώ γι’ αυτό.
Για όλους αυτούς τους λόγους, όταν οι άλλοι αντιπολιτευόντουσαν και παρακαλάνε να είμαστε εμείς στην κυβέρνηση για να παίρνουμε τις δύσκολες αποφάσεις.  Να μην πω ότι το κάνουν τώρα και για τις επόμενες  αποφάσεις.
Όταν λοιπόν γίνεται όλη αυτή η ιστορία, εμείς θα πρέπει να μην διεκδικήσουμε την ψήφο του λαού να συνεχίσουμε να κυβερνάμε τη χώρα, που είμαστε δύναμη ευθύνης και προοπτικής ενώ οι άλλοι δημαγωγούν; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο θα τεθεί στον ελληνικό λαό.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Το ότι πολλά στελέχη σας, στελέχη και παλαιά αλλά και στελέχη και νέα, για παράδειγμα διαβάζω ότι ο κ. Ρόβλιας σήμερα θα ανακοινώσει την απόφασή του να μην πολιτευθεί. Το έκανε η κα Σούλα Μερεντίτη, το έχουν κάνει πάρα πολλά στελέχη. Αποφασίζουν να μην συμπορευθούν με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Σας προβληματίζει;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, αποφασίζουν να μην κατέβουν υποψήφιοι. Άλλο να μη συμπορευθούν με το ΠΑΣΟΚ. Τι σημαίνει να μη συμπορευθούν με το ΠΑΣΟΚ;
Κ. ΜΑΚΡΗ: Εκλογικά τουλάχιστον. Θα μείνουν ΠΑΣΟΚ υποθέτω.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Οι άνθρωποι μπορεί να κουράστηκαν – είναι πολλά χρόνια Βουλευτές – να είπαν ότι δεν θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι. Αντίθετα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι εμείς συνειδητά επιλέγουμε μια πολιτική ανανέωσης, ότι θα έχουν τουλάχιστον 60% ανανέωση τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Το 60% των ανθρώπων δεν θα έχουν κατέβει ποτέ υποψήφιοι μέχρι τώρα, και μέσα σ’ αυτή τη λογική της ανανέωσης υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κουραστεί, άνθρωποι που έχουν διαχειριστεί πολλά πράγματα, άνθρωποι που έχουν παρατήσει από παλαιότερα τις δουλειές τους και θέλουν να τις ξαναφτιάξουν.
Ένα εκατομμύριο λόγοι μπορεί να υπάρχουν για κάποιον που έζησε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Για όλους μας, έτσι; Για όλους  μας. Γιατί δεν είναι μόνο γι’ αυτούς που λένε ότι δεν θα κατέβουν. Και για μας που θα είμαστε ξανά υποψήφιοι το ίδιο δύσκολη ήταν και το ίδιο επώδυνη. Φτάνουν τα όρια της αντοχής τους και λένε ότι δεν θέλουμε να είμαστε υποψήφιοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η παράταξη καταθέτει τα όπλα. Αντίθετα ανανεώνεται και προχωρά.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Έχει αποσαφηνιστεί τελικώς τι θα γίνει κ. Σκανδαλίδη με τους διαγραφέντες Βουλευτές εκείνους που τουλάχιστον θέλουν να επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια; Όπως είναι η κα Αποστολάκη, όπως είναι η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Που δεν έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κατέβουν ξανά, για να είμαι πιο σαφής.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακούστε να δείτε, αυτό το θέμα το χειρίζεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ εγώ να προκαταλάβω με ποια διαδικασία θα το αποφασίσουν.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Η δική σας άποψη.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Έχω την εντύπωση ότι σε ό,τι αφορά τους Βουλευτές που ψήφισαν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους μετά την αρχική τοποθέτηση που είχαν διαφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο άρθρο, που είναι 8 – 9 Βουλευτές, γι’ αυτούς δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα φαντάζομαι. Αυτή είναι προσωπική μου άποψη. Για τα υπόλοιπα πρέπει να δούμε κατά περίπτωση τι πρέπει να γίνει.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ. Καλό μεσημέρι.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ. Να είστε καλά.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search