skip to Main Content

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ».

Πως αντιμετωπίζετε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος; Γιατί θα πρέπει να εμπιστευθούν πάλι το ΠΑΣΟΚ;

Κοιτάξτε, ο λαός δικαιολογημένα αντιδρά όταν χάνει με τρόπο δραματικό ένα σημαντικό μερίδιο της ευημερίας που εξασφάλισε τα

προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ασφαλώς έχει επίπτωση στο ΠΑΣΟΚ που πήρε πάνω του τις δύσκολες αποφάσεις και την ευθύνη, όταν ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. απέδρασαν από την εξουσία αφού είχαν δημιουργήσει το πρόβλημα. Αυτή την αλήθεια θα την κατανοήσει ο λαός ή μάλλον θα την ξαναθυμηθεί. Και την ώρα της κάλπης θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου που υλοποιεί μεν τις δεσμεύσεις του νέου οικονομικού προγράμματος και ταυτόχρονα υπερβαίνει το Μνημόνιο. Μάλιστα με τρόπο τολμηρό, σαφή και κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο Ευρώ και χωρίς να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες. Το ότι πειστικά θέτουμε το πέρας του Μνημονίου το 2015 αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στα πράγματα της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπερψηφιστεί με γνώμονα μόνο τους μισθούς, τις συντάξεις  και τις επώδυνες αποφάσεις που πήρε, για να μη πάμε στο χάος της καθολικής χρεοκοπίας θα ψηφιστεί ως η μόνη δύναμη πατριωτικής ευθύνης και προοδευτικής πολιτικής.

Ναι αλλά, όπως έχετε πει υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις. Αυτοκριτική κάνατε αλλά φτάνει μόνο αυτό;

Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του στάθηκαν με τρόπο γενναιόδωρο και ακριβοδίκαιο απέναντι στην διαδρομή μας κάνοντας ανοιχτά αυτοκριτική. Γενναιόδωρη αυτοκριτική για λάθη, παραλείψεις, επιλογές ή υπαναχωρήσεις. Αλλά και ακριβοδίκαιη αυτοκριτική, γιατί δεν φέραμε εμείς τη χώρα στην κατάντια που την παραλάβαμε το 2009. Η ΝΔ την έφερε. Κι έπειτα δεν μπορούμε να μηδενίσουμε το ιστορικό ρολόι. Η παράταξή μας πάντοτε λειτούργησε με γνώμονα το καλό του λαού και της πατρίδας.

Ο πρόεδρος του κινήματος κ. Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος ακόμα και για πρωτιά. Εσείς είστε το ίδιο αισιόδοξος;

Και βέβαια είμαι αισιόδοξος. Οι ανάγκες της χώρας και η προοπτική της επιβάλλουν να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές για να κρατήσουμε στα χέρια μας την πρωτοβουλία στις εξελίξεις . Στόχος μας είναι η νίκη, η πρωτιά στις εκλογές. Την επόμενη μέρα θα προτείνουμε συνεργασία καταρχήν με όποιες προοδευτικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εκφραστούν στη νέα Βουλή, χωρίς αποκλεισμούς, και στη βάση του προγράμματος μας. Και ασφαλώς θα επιζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση και συνεργασία. Γιατί το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η αυτοδυναμία ενός κόμματος που αυτάρεσκα τη διεκδικεί η Ν.Δ. και, μάλιστα, με αλλεπάλληλες εκλογές αλλά η αυτοδύναμη Ελλάδα. Τα κόμματα ας επιλέξουν τη στάση τους. Εξάλλου, όλοι κρινόμαστε την ώρα της εθνικής ευθύνης.

Έχετε δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχετε σε μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά; Εμμένετε στην θέση σας ;

Θα  το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Με τις θέσεις που παίρνει ο αρχηγός της ΝΔ, την μονομανία του να γίνει Πρωθυπουργός, τον κομπασμό του ότι μόνη της η ΝΔ θα εγγυηθεί την πορεία, δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη ότι έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Για  αυτούς  τους λόγους, εμμένω στη θέση μου. Εμείς,  αποδείξαμε στην πράξη ότι έχοντας την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία επιλέξαμε Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Γιατί δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει τη Δευτέρα το πρωί; 
Η χώρα τη Δευτέρα πρέπει να έχει υπεύθυνη Κυβέρνηση. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός θα πράξει αναλόγως, γιατί η ψήφος της Κυριακής κρίνει το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Κρίνει την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά του πολίτη, το δικαίωμα το δικό μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search