Συνέντευξη στο Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84»
και τη Δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Καλή σας ημέρα κ. Σκανδαλίδη και καλή χρονιά.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καλημέρα σας, να είστε καλά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια και έχω την ευκαιρία να συνομιλώ μαζί σας, πείτε μας πού ακριβώς βρίσκεται αυτή η υπόθεση με την καταδίκη της χώρας μας από τις επιχορηγήσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν στους αγρότες.. Είχατε αντιδράσει άμεσα, αλλά σε ποιο σημείο είναι αυτή η κατάσταση;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Πριν σας πω αυτό, να κάνω ένα σχόλιο για το προηγούμενο θέμα, που αφορά την Kodak; Είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, και νομίζω ότι είναι δικαιολογημένα, διότι το να καταρρέουν τέτοιοι γίγαντες, σημαίνει ένα πράγμα:
Δείχνει σε όλο τον κόσμο, τον φόβο ότι η κρίση είναι πράγματι συστημική και ότι δεν πρόκειται να λυθεί με επιμέρους μέτρα και με μπαλώματα. Και ότι αυτή η κρίση, που ξεκίνησε το 2008, ό,τι και να κάνουν οι ηγεσίες, εάν δεν αντιμετωπισθεί πιο ριζικά, πιο ανατρεπτικά, αν θέλετε, δεν πρόκειται να λυθεί, απλά υπακούοντας στους νόμους των αγορών και τις εντολές των αγορών.
Είπατε για τη Γαλλία. Όλη αυτή η διαδικασία που έγινε την περασμένη βδομάδα με τις ευρωπαϊκές χώρες, που 9 υποβαθμίστηκαν εν μια νυκτί και ότι αυτό επηρεάζει τη συνολική εξέλιξη του κόσμου και των οικονομιών τους και τώρα έρχονται ο ένας μετά τον άλλον, μεγάλοι γίγαντες που είναι και σε τομείς της τεχνολογίας ανεπτυγμένους, άρα είναι και εξελίξιμοι και επίκαιροι και δεν είναι καθόλου ξεπερασμένοι, όταν πέφτουν πια γίγαντες από τα θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ηλεκτρονική επανάσταση και όλα αυτά και όπως είπατε τώρα για την Kodak, νομίζω ότι αυτό είναι ενδεικτικό του μεγέθους της κρίσης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε δίκιο. Μ’ έχετε πάει τώρα σε άλλο θέμα και η αλήθεια είναι όντως ότι φαίνεται πια, από παντού ομολογείτε ότι όλη αυτή η λογική που είχε υφεσιακό περιεχόμενο στην αντιμετώπιση της κρίσης, έχει φτάσει ήδη, αν δεν έχει ξεπεράσει τα όριά της.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το πιστεύω κι εγώ αυτό και το θέμα είναι ότι οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν αποφασίσει να πάρουν ριζικά μέτρα σε ,τι αφορά αυτή την πορεία διότι κατατρέχονται από τις εσωτερικές τους αντιπαραθέσεις και τις εσωτερικές τους επιδιώξεις. Γιατί δεν είναι αντιπαραθέσεις χωρίς αντικείμενο και χωρίς κέρδος, είναι αντιπαραθέσεις συμφερόντων. Ο τρόπος που κινεί τα νήματα το νέο οικονομικό imperium της Γερμανίας ας πούμε, είναι εμφανές πού πάει και τι θέλει να κάνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από την άλλη όμως, αν κρίνω και από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του Μάριου Μόντι, του Πρωθυπουργού της Ιταλίας υπάρχει ένα ζητούμενο νομίζω σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν μπορεί να αρθρωθεί έστω και πολιτικά ένας άλλος λόγος απέναντι σ’ αυτό το imperium όπως το χαρακτηρίσατε.
Ο κ. Μόντι μετά τη συνάντησή του με τον Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ότι αυτή η λογική του γερμανικού δογματισμού δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ερώτημα νομίζω σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εάν η Ελλάδα, η κυβέρνηση, έχει κόκκινες γραμμές, διαπραγματεύεται σε όλο αυτό το τραπέζι του διαλόγου που έχει ξεκινήσει και για το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση ή απλώς αποδέχεται τη μοίρα της και είναι έτοιμη να εφαρμόσει κι άλλη συνταγή υφεσιακού περιεχομένου.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όπως δείχνουν αυτές οι ημέρες, δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα ποιο θα είναι, γιατί εξαρτάται και το πόσο πεισματικά συμπεριφέρονται και οι απ’ έξω, όπως δείχνουν αυτές τις μέρες τα εργασιακά, προσπαθεί να μπει σε μια διαπραγμάτευση που να μην επηρεάζει απόλυτα παρά μονάχα αν θέλετε με ευχές ή με προτροπές και όχι να περάσει μέσα από μια διαδικασία νομοθετική. Αλλά θα τα καταφέρει; Εδώ υπάρχουν προβλήματα πάρα πολύ μεγάλα όπως καταλαβαίνετε. Καταρρίπτεται αυτή τη στιγμή ένας ολόκληρος κόσμος που είχε δομηθεί και η δημοκρατία. Και στην Ελλάδα αυτό παίρνει άγριες μορφές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι εργασιακές σχέσεις όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα..
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ακριβώς, και όχι απλά οι εργασιακές σχέσεις, η δυνατότητα που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι να προσδιορίζουν τις μεταξύ τους σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή στοιχείο της δημοκρατίας και αν θέλετε κάτι, είναι και σε μια εποχή που οι κοινωνικοί εταίροι, επειδή καταλαβαίνουν ακριβώς το πρόβλημα κάνουν και αμοιβαίες υποχωρήσεις και καταλήγουν στις συμφωνίες. Και δεν έχει μεγάλο άμεσο δημοσιονομικό όφελος, τρομακτικό δημοσιονομικό όφελος, είναι περισσότερο συμβολική αυτή η όλη παρέμβαση που γίνεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς πιστεύετε λοιπόν και με δεδομένο έτσι όπως διαπιστώνουμε το πρόβλημα, πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να υποχωρήσει σε αυτού του συμβολικού περιεχομένου…
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ρωτάτε έναν Υπουργό της κυβέρνησης και ο Υπουργός της κυβέρνησης εάν σας πει ότι διαφωνεί, πρέπει να φύγει αύριο από την κυβέρνηση. Θέλω να πω ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος που πρέπει, ό,τι και να κάνουμε, να έχουμε μια απόλυτη συναίσθηση του επόμενους βήματος και του τι σημαίνει η κάθε πράξη του καθενός μας κάθε φορά. Μ’ αυτή τη λογική σας το λέω.
Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση σ’ αυτό, εννοώ στο θεσμικό επίπεδο, να μην υποκαταστήσει τη δημοκρατία της εταιρικής διακυβέρνησης με μια απόφαση κεντρική, πολιτική που θα λέει τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα, διότι αυτό είναι ουσιαστικά κατάργηση της δημοκρατίας. Από την άλλη μεριά είναι σαφές ότι αυτό. Δεν ξέρω τα όριά μας, εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς, ευτυχώς θα έλεγα, δεν έχω και μεγάλη επαφή με την τρόικα με τη λογική ότι το Υπουργείο μου δεν εμπλέκεται τόσο πολύ με αυτά τα θέματα, αλλά θέλω να σας πω ποια είναι η προσωπική μου γνώμη. Η προσωπική μου γνώμη είναι αυτή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκτιμάτε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δε θα πρέπει να προχωρήσει αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων που να ικανοποιεί την τρόικα σε ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Πιστεύω ότι βγάλει ο διάλογος αυτός, αν είναι σ’ ένα λογικό επίπεδο, πρέπει να τον αποδεχθούν. Να γυρίσουμε όμως σ’ αυτό που με ρωτήσατε στην αρχή, γιατί το αφήσουμε σ’ εκκρεμότητα και θα νομίζει κανείς ότι δε θέλω ν’ απαντήσω.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια, έτσι δεν είναι;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι δεκάδες, εκατοντάδες. Λοιπόν, η Ελλάδα έχει κατά καιρούς κάνει πάρα πολλές ας το πούμε παρασπονδίες. Έχει δώσει εθνικά λεφτά εκεί που δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει, ή έχει χρησιμοποιήσει κοινοτικές ενισχύσεις σε τομείς που δεν πρέπει, με αποτέλεσμα να έρχονται κάθε χρόνο πολλά πρόστιμα, τα οποία είναι συνήθως παλαιότερων ετών.
Αυτά τα πρόστιμα έχουν φτάσει σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο, κυρίως για τα χρόνια μέχρι το 2010. Το 2010, επειδή κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στο επίπεδο του εκσυγχρονισμού των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ. καταφέραμε να το πάμε από το 10% στο 2%, δηλαδή ν’ αρχίσουμε να προσεγγίζουμε περίπου τις άλλες χώρες, παρ’ ότι πάλι έχουμε μεγάλα προβλήματα αλλά τώρα πληρώνουμε παλαιότερες τέτοιες υποθέσεις. Μια από αυτές, η πιο μεγάλη ήταν αυτή των 500 εκατομμυρίων τότε, του κ. Χατζηγάκη.
Σ΄αυτό μείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, δεν ανεβάζουμε κανένα τόνο ούτε το αξιοποιήσαμε όπως καταλάβατε, ούτε από το δελτίο Τύπου που βγήκε από μας..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητήσατε αναστολή της απόφασης.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ζητήσαμε αναστολή της απόφασης, θα πάμε στα Δικαστήριο, θα συνεχίσουμε δηλαδή τα ένδικα μέσα προκειμένου να διαπραγματευθούμε σκληρά, είτε ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτό, είτε να πληρώσουμε λιγότερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε ελπίδα ότι μπορεί ν’ απαλλαγούμε;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν έχω μεγάλες ελπίδες. Τώρα μήπως καταφέρουμε και το μειώσουμε σ’ ένα σημαντικό βαθμό. Από κει και πέρα θα ζητήσουμε να γίνει μια ρύθμιση ώστε να μην πληρωθούν αμέσως. Και ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα πάρουμε απ’ τους αγρότες όπως καταλαβαίνετε…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί υπάρχει και μια τέτοια ρήτρα στην απόφαση της Commission, ότι θα πρέπει να επιστραφούν από τους αγρότες.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εντάξει, αυτή είναι η ρήτρα, διότι αυτοί λένε «να τα πάρεις από τους αγρότες». Αλλά σκέφτεστε τι θα γίνει; Εμείς καταφέραμε τα δυο τελευταία χρόνια να μην έχουν βγει οι αγρότες ι στο δρόμο επειδή είναι οι πληρωμές στην ώρα τους και επιτέλους νιώθουν μια σιγουριά θα έλεγα, παρά τα προβλήματα που είναι τεράστια..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ερώτημα είναι ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας αν μπορείτε να το αποφύγετε.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Αυτό θα το δούμε στην πράξη. Τώρα η ουσία είναι ότι εμείς καταβάλουμε μια πολύ σκληρή προσπάθεια να μην υπάρξει επίπτωση στους αγρότες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να περάσουμε στα του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέμαι αν σας ικανοποιεί το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε χθες από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ είχα μια άλλη άποψη, την οποία και διατύπωσα στο Εθνικό Συμβούλιο. Την άποψή μου αυτή τη διατηρώ αλλά είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς οι αποφάσεις των οργάνων είναι σεβαστές. Θέλω να πω ότι δε βλέπω πώς θα γίνει μια προεκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο Μάρτιο, όταν ιδιαίτερα μετά το PSΙ και τη δανειακή σύμβαση, προβλέπεται να πάνε σε διάλυση της Βουλής και εκλογές. Τώρα αν οι εκλογές πάνε τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου ή πάνε ακόμα αργότερα..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Μιχελάκης έκανε μια δήλωση το πρωί σε τηλεοπτική του εμφάνιση, είπε ότι η ημερομηνία των εκλογών θα καθοριστεί μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων και το PSI προς τα τέλη Μαρτίου και σίγουρα όχι μετά το Πάσχα. Άρα είναι πολύ συγκεκριμένα..
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, μετά το Πάσχα εννοεί θα διαλυθεί η Βουλή, αυτό εννοεί.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, μετά το Πάσχα οι εκλογές απ’ ό,τι κατάλαβα.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μάλιστα, ακόμα χειρότερα. Δηλαδή αν υποθέσει κανείς ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν 8 του μήνα, 18 Μαρτίου που αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο θα είμαστε μέσα στην καθαρή προεκλογική περίοδο. Εκεί προφανώς δε μπορεί να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ Πρόεδρο. Θα πηγαίνει ο κάθε υποψήφιος και θα λέει ο ένας «καταστρέψαμε τη χώρα» και ο άλλος θα λέει «τα πετύχαμε όλα» και ο τρίτος θα λέει κάτι ενδιάμεσο και θα πάθουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τρομακτική παράκρουση, ας πούμε.. Θέλω να πω ότι αυτά τα πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Δε λύθηκαν και τώρα θα εισπράξουμε κι αυτό το θέμα. Δεν ξέρω πώς θα γίνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το κόστος.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το κόστος δεν ξέρω αν θα το εισπράξουμε, θα γίνει πάντως μια πολύ δύσκολη διαδικασία..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προβλέπετε ότι θα υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες; Από την εικόνα που έχετε και τις πληροφορίες σας
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τη στιγμή μια κινούμενη άμμος. Δεν είναι εύκολο να το προσδιορίσεις αυτό από τώρα. Οι ημέρες που περνάνε, έχουν σχέση κυρίως με την πορεία της χώρας και το πώς θα πάνε τα οικονομικά και όλα τ’ άλλα. Και επιπλέον, πόσο θα λειτουργήσει θετικά η κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν δεν πετύχει, και σ’ αυτό συμφωνώ με την ανάλυση που έκανε οι κ. Βενιζέλος, η κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν πετύχει η κυβέρνηση που εμείς στηρίζουμε, το PSI, δανειακή σύμβαση και όλα αυτά, είναι άλλη περίοδος πια για τη χώρα που δεν έχει και μεγάλη σημασία το τι θα κάνει εσωτερικά το ΠΑΣΟΚ, ας πούμε.
Άρα λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι αυτές τις εβδομάδες, είναι να δώσουμε τη μάχη για να πετύχει αυτό το θέμα. Δηλαδή, να πάρουμε τα χρήματα, που αυτή τη φορά, επιτέλους, επειδή είναι το μέγεθός τους και η αξία τους πολύ μεγάλη, θα μας δώσουν και ένα -δυο χρόνια μιας στοιχειώδους πολιτικής σταθερότητας, να προγραμματίσουμε και την ανάπτυξη…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή σας άκουσα στο Εθνικό Συμβούλιο σε μια αποστροφή της ομιλίας σας όπου αναλύατε τη γνώμη σας ότι πρέπει να γίνει άμεσα η εκλογή ηγεσίας, είπατε ότι αν θέλει ο κ Παπανδρέου να είναι ξανά υποψήφιος ή οποιοσδήποτε άλλος.. Εκτιμάτε ότι το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Παπανδρέου δεν έχει κλείσει;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Για μένα έπρεπε να έχει κλείσει. Για να μην παρεξηγηθώ. Για μένα έπρεπε να έχει κλείσει και μάλιστα όταν το είπα αυτό, το είπα όπως ακούσατε, σε συνειρμό με αυτά που σας είπα προηγούμενα, δηλαδή ότι έπρεπε να έχει τελειώσει. Και εν πάση περιπτώσει, να μην καθόμαστε όλοι να ανιχνεύουμε τις θελήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποχρέωση να μας πει τι θέλει να κάνει, μ’ αυτή την έννοια το είπα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκτιμάτε δηλαδή ότι μάλλον δεν ισχύει η δήλωσή του ότι δεν προτίθεται, που είχε γίνει σ’ ένα από τα προηγούμενα Πολιτικά Συμβούλια όταν είχε προτείνει διαρχία.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω ότι δε μπορώ να’ απαντήσω στο όνομα του κ. Παπανδρέου, αλίμονο, είναι δική του δουλειά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να ρωτήσω κάτι: Επειδή αναφερθήκατε στο θέμα της κυβέρνησης Παπαδήμου και τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, τουλάχιστον από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει μια άποψη, έχει διατυπωθεί και από το εσωτερικό του κόμματός σας, από συναδέλφους σας Υπουργούς και Υφυπουργούς, ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορούσε να συνεχίσει μέχρι το τέλος της τετραετίας, τον Οκτώβριο δηλαδή του 2003, με μια αλλαγή των συσχετισμών στα κόμματα που τη στηρίζουν αν η Νέα Δημοκρατία δε θα θέλει να συμμετέχει.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ο κ. Παπαδήμος αν είναι απαραίτητο να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός της χώρας, μπορούν τα κόμματα μετά τις εκλογές να το αποφασίσουν. Εγώ είμαι της γνώμης ότι αυτή η κυβέρνηση έγινε για ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό, είναι μια πλήρης κυβέρνηση. Δε συμφωνώ με τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει μόνο το θέμα αυτό και να μην κάνει τίποτε άλλο, πρέπει να προχωρήσει και διαρθρωτικές αλλαγές και σε όλα αυτά που συνιστούν αυτό που χρειάζεται. Θα ολοκληρώσει το έργο της και θα γίνουν εκλογές. Αυτό έχει σημασία, γιατί κάθε τι άλλο μοιάζει να είναι και λίγο εκτροπή.
Πρέπει εδώ να καταλάβουμε ότι έγινε με μια πολιτική αυτή η κυβέρνηση, δεν έγινε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, όπως έγινε στην Ιταλία. Αν τα κόμματα αλλάξουν γνώμη και κάνουν μια άλλη συμφωνία, με γεια τους με χαρά τους. Μπορούν να καθίσουν και να υπάρχει μια ευρύτατη κοινοβουλευτική υποστήριξη, μπορεί να κρατήσει και παραπάνω. Αλλά να συμφωνήσουν τα κόμματα, διότι αυτή η κυβέρνηση προήλθε ως συμφωνία των κομμάτων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα εκτιμάτε ότι δε μπορεί να γίνει με άλλη διάταξη κομμάτων μια κυβέρνηση Παπαδήμου παρά μόνο μετά τις εκλογές.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ναι, πιστεύω ότι θα ολοκληρώσει το έργο της, θα της δώσουμε το χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της και αμέσως μετά να πάει τη χώρα σε εκλογές. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Κι αν θέλετε και κάτι άλλο, υπάρχει κι ένα θέμα δημοκρατίας. Δηλαδή, ο λαός κάποια στιγμή πρέπει να πει τη γνώμη του για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ.
This Post Has 0 Comments