skip to Main Content

Συνέντευξη Κώστα Σκανδαλίδη Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας στο Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ -Β. ΧΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζουμε τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη, τον υποψήφιο Βουλευτή στην Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, βέβαια σ’ αυτές τις εκλογές δεν έχουμε σταυρό, αλλά ο κ. Σκανδαλίδης ως πρώτος στην Α’ Αθήνας νομίζω ότι είναι εντάξει,

θα τον δούμε και στην επόμενη Βουλή, γιατί κάτι άλλους τους έχει φάει το άγχος..
Καλημέρα σας κ. Σκανδαλίδη.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Καλημέρα, να είστε καλά. Ποιος είναι αυτός που δίνει οικόπεδα τσάμπα, που λέγατε πριν;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το χάσατε, είναι αρχηγός κόμματος. Τον είχαμε βγάλει πριν από 15 μέρες, χαρίζει οικόπεδα, χαρίζει χρέη και σώζει και ζωές. Και τον είχαμε βγάλει να μας πει.. Και παίρνει και 5.000 σταυρούς νομίζω.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Υπαρκτή δύναμη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι.. Λοιπόν, τι γίνεται τώρα;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Τώρα που φτάσαμε στο αμήν τι γίνεται; Την Κυριακή το βράδυ τα νέα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά ξέρετε κάτι τώρα; Ακούω συνεχώς στελέχη σας, έχετε κολλήσει στη λογική, «αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία εμείς δε θέλουμε Πρωθυπουργό το Σαμαρά λέει ο ένας, δεν πρέπει να υπάρξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση». Τέτοιου είδους νοήματα τώρα δίνετε την παραμονή των εκλογών που ο κόσμος ελπίζει ότι τα παραδοσιακά κόμματα τουλάχιστον.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν ξέρω ποια στελέχη το κάνουν αυτό, εκείνο που ξέρω είναι ότι προφανώς εμείς με τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση δεν κάνουμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Νάτο πάλι. Αυτό λέω.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και νομίζω ότι είναι σωστό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν κάνετε;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δεν κατάλαβα. Ας αναλάβουν άλλοι τις ευθύνες να κυβερνήσουν τη χώρα. Ας αναλάβουν αυτοί. Δηλαδή, πάλι εμείς θα φταίμε που δε θα γίνει κυβέρνηση; Σας παρακαλώ δηλαδή. Να πάρουν τις ευθύνες τους. Και ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνη να μπει στην κυβέρνηση. Ας είναι και δεύτερος, να μπει στην κυβέρνηση. Να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα. Να μη λένε πράγματα τριτοκοσμικά και διάφορες «αρλούμπες» κάθε μέρα. Επιτέλους να πάρουν όλοι τις  ευθύνες τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφού πάλι σ’ εσάς θα καταλήξει τώρα. Λέτε εσείς να πάρουν τις ευθύνες τους αλλά αν αυτοί τραβήξουν την ουρά τους απ’ έξω πάλι εσείς θα το κάνετε..
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δηλαδή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δε γίνεται τίποτα..
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βέβαια, αυτό λέω.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και τώρα, που υποτίθεται ότι γίναμε και μικρό κόμμα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά αυτό που λέτε τώρα θα το αναιρέσετε την άλλη εβδομάδα.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το πρόβλημά μας, αγαπητοί μου,  είναι ότι και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας με τη συμπεριφορά τους, με τα μέτωπά τους, με τη λογική τους, με τις πολώσεις τους, με τα λόγια τους, με τα έργα τους, σκηνοθετούν την ακυβερνησία και θα διαλύσουν τη χώρα. Σ’ αυτό το παιχνίδι εμείς δε θα μπούμε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι λέτε εσείς;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εμείς λέμε μεγάλη κυβέρνηση λαϊκής αποδοχής, πάνω από 60%-65% του λαού. Δηλαδή όλες οι δυνάμεις που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό ν’ αφήσουν τα αστεία, να καθίσουν κάτω να συζητήσουν. Άμα δείτε τα προγράμματα, πέρα από τις ιστορίες γι’ αγρίους που λέει καμιά φορά ο Τσίπρας, όλοι μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων. Κάνουν προτάσεις τι πρέπει να γίνει στα κοινωνικά, τι πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε. Ο Ευάγγελος  Βενιζέλος τους έδωσε και 8 προτάσεις για μια κυβέρνηση πλήρη που εκεί μπορούμε να κουβεντιάσουμε. Ποια είναι η δική τους θέση για το κάθε θέμα;  Να  καθίσουμε σ’ ένα τραπέζι, να πάει μια κυβέρνηση ισχυρή στις 28 Ιουνίου,  προκειμένου να διαπραγματευθεί την πιο κρίσιμη συνεδρίαση που θα έχει γίνει ποτέ για την Ελλάδα. Είναι ικανοί στις 28 Ιουνίου να μην έχουμε κυβέρνηση. Είναι δυνατόν;
Ο λαός δε θέλει να κάνει το ένα ή το άλλο κόμμα κυβέρνηση, θέλει να υπάρξει συνεργασία. Αυτό λέει η ψηφοφορία της προηγούμενης φοράς. Δε λέει αυτό; Τι είπε;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ασφαλώς, συνεργασία θέλει. Τότε γιατί λέτε εσείς ότι «εγώ δε βάζω μέσα τους Υπουργούς μου»; Εμείς θέλουμε μια εθνική ομάδα, την πιο δυνατή που έχουμε για να διαπραγματευθούμε. Γιατί λέει το ΠΑΣΟΚ ότι «εγώ δε βάζω τους Υπουργούς μου μέσα»;
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Και το λέει πάρα πολύ καλά, γιατί υπάρχει περίπτωση να στηρίξει απλά την κυβέρνηση, γιατί υπάρχει περίπτωση να βάλει μέσα ανθρώπους που θα έχουν τη γνώση και τη δυνατότητα αλλά δε θέλει να σηματοδοτήσει ότι αυτό είναι που καθοδηγεί ξανά τα πράγματα.. Αρκετά πήραμε πάνω μας τις ευθύνες.. Δε θα έχουμε σοβαρή κυβέρνηση, για όνομα του θεού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το πω αλλιώς: Ποιος άλλος ξέρει καλύτερα το θέμα από τον κ. Βενιζέλο; Έχει χειριστεί το θέμα δυο χρόνια τώρα, ενάμισι χρόνο, πόσο είναι..
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, άμα είναι σοβαρά τα κόμματα ας κάνουν Πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο, είναι ο μόνος που μπορεί να ηγηθεί της χώρας αυτή τη στιγμή. Να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ να προτείνει Πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο που ξέρει να διαπραγματεύεται, που τους ξέρει, που τον ξέρουν, που έχει ήδη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δώσει μια πλατφόρμα που έγινε αποδεκτή και άρα συζητάει η Ευρώπη τις θέσεις επισήμως μόνο του ΠΑΣΟΚ. Να βάλουν Πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο να έχουμε και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία σ’ αυτό, εσείς όμως λέτε ότι εμείς δε βάζουμε τον κ. Βενιζέλο Υπουργό. Αυτό λέτε.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Κοιτάξτε, η κουβέντα μας γίνεται στα πλαίσια αυτού του πολιτικού κλίματος αυτό τον καιρό, έτσι; Εγώ σήμερα σας μιλάω σ’ αυτό τον τόνο, με ξέρετε ότι είμαι πολύ μετριοπαθής, ακριβώς για να διεκτραγωδήσω αυτό που συμβαίνει στη χώρα και αυτά που ακούμε κάθε μέρα. Γι’ αυτό σας το λέω. Σοβαρά, πολύ σοβαρά, σας λέω να προτείνουν Πρωθυπουργό τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Τσίπας και ο κ. Σαμαράς, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και να στηρίξουν μια κυβέρνηση με τη δική τους συμμετοχή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό δε γίνεται, να συζητούμε επί ρεαλιστικής βάσης. Αυτό δε γίνεται.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Η ρεαλιστική βάση είναι πάντα ό,τι έχει να κάνει με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Η μόνη ρεαλιστική συζήτηση που ακούω αυτό τον καιρό είναι ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. το οποίο όμως κανείς δεν το θέλει στο ίδιο τραπέζι, κανείς δε δέχεται να συνεργαστεί μαζί του κι από την άλλη μεριά το εγκαλούν κιόλας για το αν θα υπάρχει κυβέρνηση αύριο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αφήστε τι κάνουν οι άλλοι, να δούμε τι κάνετε εσείς.
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Λοιπόν, εμείς λέμε, κυβέρνηση με 150, 152, 155 Βουλευτές, με δυο, τρία κόμματα που έχουν λιγότερο από το 60%-65% του ελληνικού λαού, δεν είναι βιώσιμη. Είναι σα να μην έχει γίνει κυβέρνηση. Με 40% και 50% και 60% απέναντι του ελληνικού λαού αντιπολίτευση, δεν πρόκειται να παρθεί καμία απόφαση ποτέ. Δε θα υπάρχει καμία κυβέρνηση. Η χώρα κάθε μέρα που περνά καταστρέφεται κυριολεκτικά, πάει στο χάος, δε μας ενδιαφέρει ότι το έλλειμμα έφυγε από τα 17 δις και πήγε στα 2 και τώρα ανεβαίνει πάλι εξαιτίας της ακυβερνησίας, δε μας ενδιαφέρει αυτό;
Εκείνο που μας ενδιαφέρει μονάχα είναι να δικαιώσουμε την πολεμική που κάνει ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Την Κυριακή το βράδυ θα τελειώσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλά αποτελέσματα.
K. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ : Και εγώ σας ευχαριστώ. Καλή σας μέρα.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search