skip to Main Content
14.12.10 Tripoli4

Στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας.

Ανασυγκρότηση της παράταξης-Καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα

Αγνοώντας την χθεσινή κακοκαιρία στην Τρίπολη πλήθος κόσμου έδωσε δυναμικό παρών στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Από την εκδήλωση προέκυψε ένας γόνιμος διάλογος για τις τρέχουσες εξελίξεις στην κοινωνία που προβληματίζουν την τοπική κοινωνία αλλά τέθηκε και το θέμα των διεργασιών που θα οδηγήσουν στην σύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης. Κύριοι ομιλητές ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παντελής Καψής, ως μέλος του συντονιστικού οργάνου του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μήνυμα που εστάλη από τους ομιλητές ήταν η ανάγκη για συσπείρωση και η ειλικρινής διάθεση για μία εκ βάθρων ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με λειτουργική μορφή και δυνατή προοπτική στην πολιτική σκηνή που θα οδηγήσει την χώρα μας σε ένα καλύτερο μέλλον απαλλαγμένο από τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

14.12.10 tripoli4

Ο κ. Καψής τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή ύστερα από πέντε χρόνια πολύ σκληρών θυσιών. Πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα. Αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορούμε να προσβλέπουμε σε πολύ καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καψής ξεκαθάρισε πως ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι από τις προεκλογικές του εξαγγελίες δεν πρόκειται να εφαρμοστούν όλες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι θα σκίσει το μνημόνιο, την στιγμή που θα συνεχίσει να παίρνει λεφτά από την Ευρώπη μέσω της δανειακής σύμβασης. Αυτή η κίνηση θα μας οδηγήσει να αφήσουμε στον αέρα όλα όσα έχουμε πετύχει από το 2012 μέχρι σήμερα. Εάν δεν μπορέσουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε σε εκλογές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα οι συνέπειες θα είναι δυσάρεστες. Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Όλη αυτή η αβεβαιότητα για ένα οικονομικό σχέδιο που δεν στέκει είναι λογικό να ρίξει το Χρηματιστήριο κατά 1% και τις Τράπεζες κατά 20%. Από την άλλη πλευρά, ανέβηκαν πάλι τα spreads. Και έπειτα, βγαίνει ο Λαφαζάνης και καταγγέλλει ότι όλα αυτά είναι συνομωσία του κεφαλαίου! Όσον αφορά για τα δημοσκοπικά αποτελέσματα που αναδεικνύουν το ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη εκλογική θέση οφείλουμε και εμείς με την σειρά μας να καθίσουμε και να σκεφτούμε τι λάθος έχουμε κάνει προς την κοινωνία. Είναι αλήθεια ότι σηκώσαμε ένα δυσανάλογο βάρος μόνοι μας και όποια κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να μπει σε ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης- λιτότητας, όπως εμείς, έχει υποστεί πολιτικό κόστος.»

14.12.10 tripoli1

Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης με τον αγωνιστικό παλμό που τον διακρίνει και την πολύχρονη εμπειρία του στην πολιτική σκηνή μίλησε για τα πολιτικά τεκταινόμενα τονίζοντας: «Είναι τιμή μας που είμαστε στην παράταξη που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ και που κατά την μακράν της ιστορία στον δημοκρατικό συνταγματισμό ένωνε τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου, του πολιτικού φιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην μετέπειτα περίοδο καθώς και μερίδα κόσμου της χειραφετημένης από τα δόγματα αναπτυξιακής αριστεράς. Εμείς αν γίνουν εκλογές θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία, αφού είμαστε κόμμα πατριωτικής ευθύνης και επειδή έχουμε πληρώσει ό,τι ήταν να πληρώσουμε, θα είμαστε εδώ και αύριο, έχουμε γαϊδουρινή υπομονή.»

Όσον αφορά την φημολογία περί συγκρότησης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου και διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε ρητά «Δεν είμαστε στο 2007, έχουμε ξεπεράσει αυτή την περίοδο και έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο κ. Παπανδρέου ταυτίζεται με την πορεία του ΠΑΣΟΚ και δεν θα οδηγήσει την παράταξη εκεί που δεν πρέπει. Πολύ κακή η υπηρεσία προσφέρουν μερικοί που σπρώχνουν τον κ. Παπανδρέου να κάνει κόμμα ή οτιδήποτε άλλο. Μακάρι τον Γιώργο Παπανδρέου να τον φωτίσει ο Θεός, ώστε να μην κάνει αυτά που τον συμβουλεύουν οι λάθος άνθρωποι.»

Έπειτα από τις παραπάνω εισηγήσεις υπήρξε ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στους πολίτες που παρευρέθησαν και στους ομιλητές της εκδήλωσης. Σε ένα ήπιο συντροφικό κλίμα δόθηκε το στίγμα της πορείας που θα διαγράψει το ΠΑΣΟΚ στο άμεσο μέλλον, το οποίο με την ευρεία έννοια της δημοκρατικής παράταξης θα είναι παρόν και θα δώσει την μάχη του.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search