skip to Main Content

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

”Ο κ. Τσίπρας διχάζει τους Έλληνες για να σωθεί ο ίδιος”

Κύριε Σκανδαλίδη σας ρωτώ ευθέως : Κέρδισε ή έχασε η Κυβέρνηση από τη μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή;

Έχασε κατά κράτος. Γιατί επιχείρησε πάνω σε ένα πραγματικό σκάνδαλο να στήσει μια σκευωρία εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. Και γι΄αυτό κατασκεύασε ένα αστήριχτο κατηγορητήριο, μια έωλη δικογραφία, στοχευμένη σε πρόσωπα. Η σκευωρία κατέρρευσε κατά τη γνώμη μου στη Βουλή.

Και τώρα πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη πορεία προς τις εκλογές;

Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε όλα τα θέματα στο τραπέζι εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά και επιχειρεί με μια διχαστική λογική να καταφύγει σε ένα σενάριο κομματικής σωτηρίας. Δυστυχώς και το κλίμα και τα ανοιχτά θέματα που έχει η χώρα σ’ αυτή τη φάση επιβάλλουν μια εντελώς διαφορετική στάση. Στάση που ενώνει τους Έλληνες και ανοίγει δρόμο προς τα εμπρός. Τα τελευταία γεγονότα αντίθετα μας ξαναφέρνουν στο 1989 και 1992. Είναι επικίνδυνο το μονοπάτι.

Άρα δικαιώνεται από τα πράγματα η συνεχής επίκληση των εκλογών από τον κ. Μητσοτάκη;

Το να ζητάς απλώς εκλογές και να αμύνεσαι συνεχώς, να αλλάζεις θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως το Σκοπιανό και να λειτουργείς μόνο για εξισορρόπηση των εσωκομματικών ομάδων της παράταξης σου δεν συνιστά εναλλακτική λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια πρόταση εθνικής σωτηρίας. Γι’ αυτό καθίσταται κρίσιμη προϋπόθεση η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής σε καθοριστικό μετεκλογικό παράγοντα που θα καθορίσει από θέση οδηγού τις εξελίξεις.

Τι σημαίνει αυτό για τις εκλογές; Τι ελπίζετε να επιτύχετε σ’ αυτές και με ποίον θα συνεργαστείτε μετά απ’ αυτές;

Δεν μ’αρέσουν τα προγνωστικά που βάζουν αριθμητικούς στόχους. Έχω πίστη ότι στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα διπλασιάσει τουλάχιστον το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκείνο που έχει σημασία είναι να προβάλλουμε στην πορεία προς τις εκλογές την πρόταση μας για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και πάνω σε ποια προγραμματική πλατφόρμα. Αυτή θα είναι η βάση της όποιας μετεκλογικής συνεργασίας.

Με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η μονότονη επανάληψη αυτού του ερωτήματος που υπαγορεύεται κυρίως από τους αντιπάλους μας στοχεύει να μας κάνει «σάντουιτς» εν όψει εκλογών. Δεν υπάρχει κανένα εκ των προτέρων σενάριο συνεργασίας. Επιμένουμε στην αυτόνομη στρατηγική, γραμμή και παρουσία μας. Πάνω σ’ αυτήν την εθνική γραμμή θα επιχειρήσουμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις. Περιττό να σας πω ότι αν η λαϊκή ετυμηγορία μας αναδείξει δεύτερο κόμμα τα πραγματά απλοποιούνται.

Και μια τελευταία ερώτηση. Διατελέσατε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός παρέστη σε Περιφερειακές συσκέψεις υποσχόμενος Περιφερειακή Ανάπτυξη…

Είναι κρίμα ότι σ’ αυτή τη χώρα ότι ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς καταστρέφεται από τους επόμενους. Τι να υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας; Ότι αντί να υπάρχει σήμερα Δημοπρατήριο Προϊόντων και Αγροδιατροφική Σύμπραξη που εμείς θεσπίσαμε στη Δυτική Ελλάδα οι παραγωγοί βρέθηκαν ξανά σε αδιέξοδο; Ότι αντί να έχουν μοιραστεί χιλιάδες στρέμματα σε νέους αγρότες δωρεάν φορολογούνται σήμερα και τα ελάχιστα τεμάχια που διαθέτουν οι υπάρχοντες; Ότι αντί να υπάρχουν και να εκτίθενται κι εδώ και στο εξωτερικό τα «καλάθια προϊόντων της περιφέρειας», τα προϊόντα μένουν απούλητα; Ότι αντί να έχουν περιορίσει τους μεσάζοντες με το Μητρώο Εμπόρων το κατάργησαν δια νόμου; Ότι αντί να έχουν δοθεί εδώ και πέντε χρόνια οι άδειες για τις ορεινές κτηνοτροφικές μονάδες φέρνουν συνεχώς παρατάσεις για τη μη καταβολή προστίμων; Εμείς τότε χτίζαμε αυτοί τώρα γκρεμίζουν.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search