skip to Main Content

Συνέντευξη στην Εφημερίδα Βόρεια Προάστια

Κύριε Σκανδαλίδη, έχετε χρηματίσει μεταξύ άλλων Υπ. Εσωτερικών, είστε μάλιστα από τους βασικούς συντελεστές των προοδευτικών αλλαγών στην Αυτοδιοίκηση. Συμφωνείτε με τον «Κλεισθένη»; Λύνει ή δημιουργεί προβλήματα στους Δήμους;

Οι όποιες, ελάχιστες και επιμέρους, διατάξεις του που θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει ωφέλιμες ωχριούν μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί. Στο όνομα της Δημοκρατίας και της απλής αναλογικής εγκαθιδρύει καθεστώς διάλυσης, συναλλαγής και όξυνσης των κάθε λογής τοπικισμών. Ουσιαστικά παραλύει και αποδυναμώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Είναι ένας νόμος με κοντά πόδια, δεν πρόκειται να ισχύσει για πολύ. Καθώς η όποια μετεκλογική κυβέρνηση θα τον καταργήσει. Ίσως μάλιστα να μην εφαρμοστεί καθόλου αν προκύψουν γρήγορα εκλογές.

Αλήθεια πότε θεωρείτε ότι θα γίνουν εκλογές;

Όπως έδειξε η τραγελαφική τροπολογία και ο καιροσκοπισμός της Κυβέρνησης, σε μια έξαρση αμοραλισμού και τυχοδιωκτικής πρακτικής, σχεδιάζουν τετραπλές εκλογές στις 26 Μαϊου του 2019. Είναι, όμως, τόσο ρευστές και δύσκολες οι εξελίξεις και τόσο αξεπέραστα τα εμπόδια που θέτουν οι δανειστές που μπορεί να οδηγήσουν αμέσως μετά το καλοκαίρι σε αναγκαστικές εκλογές ανά πάσα στιγμή. Κατά τη γνώμη μου εκλογές, έπρεπε να είχαν γίνει πριν την τυπική έξοδο από τα μνημόνια για να διατυπώσει ο λαός τη γνώμη του για την επόμενη μέρα. Ωστόσο βλέπω άσκοπες φιέστες και αστήρικτους πανηγυρισμούς ενώ η χώρα κατρακυλά.

Θα δικαιωθεί η Κυβέρνηση προκρίνοντας τη σκανδαλολογία σε κύριο πεδίο αντιπαράθεσης; Είναι τόσο δύσκολο η προεκλογική περίοδος να βασίζεται σε πολιτική ατζέντα και διατύπωση προτάσεων;

Η διχαστική πολιτική είναι πάγια στόχευση της Κυβέρνησης, όμως, τα τελευταία γεγονότα και οι αποκαλύψεις που τινάζουν στον αέρα το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα την καθιστούν μπούμεραγκ. Γυρίζει εναντίον τους. Ποτέ δεν κέρδισε αυτός που πραγματικά ή μη σκάνδαλα τα μετατρέπει σε πολιτική σκευωρία. Το δυστύχημα είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης προσχώρησε σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Στο όνομα δυο μονομάχων, όπως έδειξε η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή διαλύεται και η χώρα και η πολιτική. Γι’ αυτό εμείς θα επιμείνουμε: Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να λύσουν τα αδιέξοδα της χώρας και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Πολλοί θεωρούν ότι η απόσχιση στελεχών του Ποταμιού θα χάσει δυναμική το Κίνημα Αλλαγής κάτι που δεν φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Τι πιστεύετε;

Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις. Είναι η συσπείρωση που υπάρχει σήμερα στη βάση της παράταξης. Δεν νομίζω ότι οι 212.000 πολίτες που συνέρρευσαν το Νοέμβριο ήταν ψηφοφόροι μιας στιγμής. Είναι συνιδρυτές μιας νέας παράταξης. Προχωράμε μπροστά και όπως λέει η Φ. Γεννηματά με όσους θέλουν και μπορούν.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση στην Β ‘ Αθηνών το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει σαφή βελτίωση σε αντίθεση με την καθίζηση που υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως είναι πρόσκαιρη αυτή η δυναμική;

Από εμάς εξαρτάται αποκλειστικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί και συντεταγμένα, αν υποτάξουμε κάθε ατομική επιδίωξη στην κοινή ανάγκη , αν κινητοποιήσουμε κυρίως τη λαϊκή μας βάση το αποτέλεσμα θα εκπλήξει και εμάς τους ίδιους. Τα κεφάλια κάτω και δουλειά.

Ζήσαμε την καταστροφή της φωτιάς στην Αττική. Άλλη μια τραγωδία χωρίς αντίκρισμα. Ως πότε;

Είναι στιγμές που οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να σωπαίνουν και να προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο και την απόγνωση. Ευθύνες μπορεί να υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν. Και ελπίζω να μη ζήσουμε ξανά την εξαπάτηση του 2007 όταν ακόμη και η καταστροφή τέθηκε στην υπηρεσία του προεκλογικού αγώνα. Υπάρχει ένα όριο στην υποκρισία και τον αμοραλισμό.

This Post Has 0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back To Top
×Close search
Search